Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017

Λαζάνια με κιμά και Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ





Υλικά

  • 1 πακέτο λαζάνια πλατιά
  • 2 φάκελοι Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
  • Για τη σάλτσα κιμά

  • 750γρ. κιμά μοσχαρίσιο, λάπα
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1 ποτήρι κρασιού κρασί λευκό
  • 1 κονσέρβα ντοματάκι κονκασέ
  • 1 κουτ. σούπας βασιλικό ξερό
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 κουτ. σούπας κοφτή ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Διαδικασία

    Ετοιμάζετε τους 2 φακέλους Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και ανακατεύετε στο τέλος το περισσότερο από το τυρί, κρατώντας λίγο για το τελείωμα του φαγητού.

    Για να ετοιμάσετε τη σάλτσα του κιμά σε ένα πλατύ και βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με τον κιμά, ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα κάθε τόσο μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς. Αλατοπιπερώνετε και σβήνετε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το οινόπνευμα ρίχνετε την ντομάτα, το βασιλικό, την κανέλα, τη ζάχαρη και επιπλέον αλατοπίπερο. Ανακατεύετε κι αφήνετε τον κιμά να βράσει μέχρι να στεγνώσει από τα υγρά του και να μαγειρευτεί. Τότε ανακατεύετε μέσα τον μαϊντανό και τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C στον αέρα και ξεκινάτε να στήσετε το φαγητό σας στο πυρίμαχο σκεύος. Αρχικά ρίχνετε και καλύπτετε τον πάτο του σκεύους με μερικές κουταλιές από την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ, την οποία απλώνετε να πάει παντού και να δημιουργήσει ένα λεπτό στρώμα.

    Τοποθετείτε από πάνω λαζάνια το ένα δίπλα στο άλλο κολλητά, δημιουργώντας μια στρώση. Όπου χρειάζεται τα κόβετε έτσι ώστε να σκεπαστεί παντού το ταψί σας. Από πάνω κάνετε μια πρώτη στρώση με τη μισή σάλτσα κιμά. Συνεχίζετε με δεύτερη στρώση από λαζάνια, την υπόλοιπη σάλτσα κιμά, τρίτη στρώση από λαζάνια και τελειώνετε με τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ. Πασπαλίζετε την επιφάνεια του φαγητού με το τυρί που κρατήσατε και ψήνετε το φαγητό στον προθερμασμένο μέχρι να ροδοκοκκινίσει ομοιόμορφα.

    Σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή χλιαρό σαν ορεκτικό στο επίσημο τραπέζι, αλλά και σαν κυρίως πιάτο στο καθημερινό τραπέζι συνοδεύοντάς το με μια σαλάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου