Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Θρήνος: Πέθανε πασίγνωστος Έλληνας δημοσιογράφος και εκδότης!






Η ελληνική αθλητική δημοσιογραφία είναι πλέον πολύ πιο φτωχή, χωρίς αυτό να αποτελεί λεκτική υπερβολή. Ο τελευταίος κανονικός εκδότης με όλη τη σημασία της λέξης, ο Θόδωρος Νικολαϊδης άφησε το πρωϊ του Σαββάτου την τελευταία του πνοή σε ιδιωτικό νοσοκομείο, σε ηλικία 92 ετών.
Ηταν ένας κύριος με όλη τη σημασία της λέξης, ευπατρίδης της δημοσιογραφίας, άνθρωπος που αγαπούσε τον αθλητισμό και τον Ολυμπιακό. Η συλλογική του προτίμηση όμως, δεν τον εμπόδιζε να κάνει καλά τη δουλειά του και το ΦΩΣ να αποτελεί υπόδειγμα δημοσιογραφικής δουλειάς, σε εποχές που δυστυχώς αυτό σπανίζει.


Ο κυρ Θόδωρος, όπως ήταν γνωστός στην πιάτσα των ΜΜΕ ήταν ο άνθρωπος που «γέννησε» την εφημερίδα «Αθλητικών Φως» το 1955, η οποία μετονομάστηκε στη συνέχεια «Φως των Σπορ» και αποτέλεσε το πιο παραδοσιακό έντυπο για τους φίλους του Ολυμπιακού.
Μάλιστα, η αποδοχή της εφημερίδας από τους φίλους των «ερυθρόλευκων» ήταν τέτοια που κέρδισε το προσωνύμιο «το ευαγγέλιο», ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που κέρδισε τον σεβασμό ακόμη και αντίπαλων οπαδών με τον τρόπο που παρουσίαζε τα θέματα.

Πηγή: Gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου