Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Κορμός με σοκολάτα και Πτι Μπερ, από τον Άκη Πετρετζίκη!





Μια καταπληκτική συνταγή που θα σας ξετρελάνει..

ΥΛΙΚΑ
  • 200γρ. μπισκότα Πτι Μπερ
  • ψιλοκομμένα φιστίκια για γαρνίρισμα
Υλικά για τη γκανάζ:
  • 1 κουβερτούρα Nestle Dessert 65% Κακάο (200γρ.)
  • 170γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 κ.γ. καφέ στιγμής σκόνη
Υλικά για το προαιρετικό υγρό στο οποίο μουσκεύουμε τα μπισκότα:
  • 100γρ. τσάι υβίσκου ή τσάι ερλ γκρέι
  • 3 κ.σ. ρούμι ή κονιάκ
  • 1 κ.σ. άχνη ζάχαρη

  1. Ψιλοκόψτε την κουβερτούρα και βάλτε την σε ένα μπολ μαζί με τον καφέ.
  2. Βάλτε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και φέρτε τη σε βρασμό σε μέτρια φωτιά. Λίγο πριν βράσει η κρέμα αφαιρέστε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αδειάστε την κρέμα στο μπολ με την κουβερτούρα.
  3. Αφήστε ένα λεπτό και ανακατέψτε το μείγμα με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί. Στη συνέχεια, αφήστε το στο πλάι μέχρι να κρυώσει ελαφρά και μετά βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα πριν το χρησιμοποιήσετε.
  4. Σε ένα κατσαρολάκι ζεστάνετε λίγο τα υλικά για το “σιρόπι”.
  5. Σε ένα ξύλο κοπής ή σε μια πιατέλα που την έχετε στρώσει με λαδόκολλα βάλτε 5 μπισκότα πτι μπερ το ένα δίπλα στο άλλο και βρέξτε τα με 1 κ.σ από το “σιρόπι”. Πάνω τους απλώστε το 1/4 από τη γκανάζ.
  6. Από πάνω βάλτε άλλα 5 μπισκότα. Το ένα κόψτε το στη μέση και ξεκινήστε και τελειώστε το στρώσιμο με τα κομμένα μπισκότα. Έτσι “δένουν” καλύτερα οι στρώσεις και δεν πρόκειται να “πέσει” ο κορμός. Από πάνω βάλτε πάλι λίγο σιρόπι και άλλο 1/4 από τη γκανάζ.
  7. Συνεχίστε με άλλες 2 στρώσεις μπισκότου ξεκινώντας με ολόκληρο μπισκότο στην τρίτη σειρά και μισό στην τέταρτη. Τελειώστε με την υπόλοιπη γκανάζ και απλώστε τη παντού. Χρησιμοποιήστε και την γκανάζ που έχει χυθεί στο πλάι και απλώστε τη καλά και στο πλάι.
  8. Σκορπίστε από πάνω τα φυστίκια και βάλτε στο ψυγείο για όλη νύχτα για να παγώσει καλά πριν το κόψετε.
  9. Σερβίρετε σε φέτες.
Πηγή: glikessintages.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου