Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Δέος στην Κύπρο για την εικόνα του Αγίου Γεωργίου που δάκρυσε! (photo)





Χιλιάδες πιστοί μάλιστα έχουν σπεύσει στην Κύπρο για να την προσκυνήσουν. Όπως υποστηρίζουν πολλοί, το γεγονός ότι δάκρυσε η εικόνα είναι κακό σημάδι.
Την ώρα που έχουν ενταθεί οι συνομιλίες  για το Κυπριακό και ο πρόεδρος Αναστασιάδης έχει τονίσει ότι δεν πρόκειται να η Κύπρος και ο Ελληνισμός να δεχθούν να ξανά είναι εγγυήτρια δύναμη η Τουρκία, η οποία θέλει να διατηρήσει τα κατοχικά στρατεύματα, η δακρύζουσα εικόνα του Αγίου Γεωργίου που θεωρείται προστάτη του νησιού συγκλονίζει όσους τη βλέπουν από κοντά.

Όπως γράφει και το dogma.gr, ο υπεύθυνος θρησκευτικής διαφώτισης της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού, Σταύρος Ολυμπίου, ο Μητροπολίτης Λεμεσού, αφού ενημερώθηκε για το συμβάν, έδωσε οδηγίες να εξετάσουν την εικόνα ειδικοί.

Η εικόνα, η οποία κοσμεί το εξωτερικό της Εκκλησίας, αναπαριστά τον Άγιο Γεώργιο έφιππο να σκοτώνει το δράκο, ενώ το δάκρυ φαίνεται να κυλά από το άλογο του Αγίου.
Σύμφωνα με την παράδοση, τον Μεσαίωνα οι κάτοικοι της Κύπρου υπέφεραν από την επιδημία της πανούκλας και πολλά χωριά εξαφανίστηκαν από την αρρώστια. Το νησί σώθηκε χάρη στην παρέμβαση του Αγίου Γεωργίου, ο οποίος σκότωσε τον δράκο που σκορπούσε την θανατηφόρα ασθένεια. Από τότε έγινε προστάτης πολλών χωριών του νησιού, οι οποίοι έχτισαν δεκάδες ναούς προς τιμήν του.
alogo_agios_3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου