Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Μπαίνει βαρύς χειμώνας! Σε αυτές τις περιοχές θα χιονίσει!





Ο Νοέμβριος θα μας αποχαιρετήσει με βροχερό σκηνικό θυμίζοντάς μας ότι ανήκει στους φθινοπωρινούς μήνες, κάτι το οποίο παραλίγο να ξεχάσουμε μιας και η απουσία βροχών είναι κάτι παραπάνω από αισθητή για το σύνολο κυρίως της ανατολικής και νότιας χώρας. Να τονίσουμε στο σημείο αυτό ότι ο Νοέμβριος κλιματολογικά θεωρείται από τους πιο βροχερούς μήνες για την χώρα μας όπου στατιστικά καταγράφονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχής και μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις καταγράφονται μεγάλες ραγδαιότητες!

Στη συνέχεια μεγάλο ενδιαφέρον φαίνεται να παρουσιάζουν οι πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου όπου φαίνεται να μπαίνει με πολύ άγριες διαθέσεις με την θερμοκρασία να σημειώνει κατακόρυφη πτώση ενώ θα χιονίσει ακόμα και μέσα σε πόλεις μέσα στις οποίες πολύ πιθανόν να είναι και η Αθήνα!
65665
Αιτία γι' αυτή την εξέλιξη είναι ο σχηματισμός ενός ΩΜΕΓΑ εμποδισμού όπως λέγεται στην Μετεωρολογία ο οποίος φαίνεται πως θα χτυπήσει στην περιοχή της βορειοδυτικής Ευρώπης με τάση μετατόπισης ανατολικότερα. Επιφανειακά αναμένεται να έχουμε έναν ισχυρό συνδυασμό ενός εκτεταμένου κέντρου υψηλών πιέσεων στην περιοχή της βορειοδυτικής Ευρώπης με ένα πολύ ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό στην περιοχή της Ρωσίας.

Ο συνδυασμός αυτός θα οδηγήσει πολικής προέλευσης αέριες μάζες από την περιοχής της Σκανδιναβίας να κινηθούν γρήγορα νοτιότερα φτάνοντας μέχρι και την περιοχή μας. Ταυτόχρονα φαίνεται να σχηματίζεται βαρομετρικό χαμηλό στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τροφοδοτώντας με υγρασία τα χαμηλά και μέσα στρώματα της ατμόσφαιρας όπου σε συνδυασμό με τις πολύ ψυχρές αέριες μάζες θα δώσουν χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές περιοχές της ανατολικής και βόρειας χώρας.
Νεότερα σχετικά με αυτή την εξέλιξη θα έχουμε τις επόμενες ημέρες μιας και καθώς θα προσεγγίζεται ημερολογιακά η κατάσταση θα σταθεροποιούνται ολοένα και περισσότερα τα προγνωστικά στοιχεία οπότε και θα μπορούμε να αναλύσουμε την κατάσταση με περισσότερη βεβαιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου