Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016

Πανεύκολα τυροπιτάκια





Υλικά συνταγής

  • 1 ποτήρι ηλιέλαιο
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 1 φακελάκι μπέικιν
  • αλεύρι όσο πάρει για να γίνει μια ζύμη μαλακή
  • 1 αυγό
  • 300-350γρ. τυρί φέτα
  • πιπέρι
  • Διαδικασία συνταγής

    1. Ανακατεύουμε τη φέτα με το πιπέρι. Ανακατεύουμε το ηλιέλαιο με το γάλα και προσθέτουμε το μπέικιν και σιγά-σιγά το αλεύρι. Όταν η ζύμη μας είναι σχετικά μαλακή χωρίζουμε σε μικρά μέρη και πλάθουμε με το χέρι να καλύπτει εντελώς την παλάμη μας.
    2. Γεμίζουμε με φέτα και κλείνουμε το τυροπιτάκι. Απλώνουμε σε λαδόκολλα αντικολλητική και αλείφουμε με το αυγό αφού πρώτα το χτυπήσουμε.
    3. Ψήνουμε στους 180οC μέχρι να ροδίσουν τα τυροπιτάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου