Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016

Πεντανόστιμα κουλουράκια κανέλας





Υλικά
– 1 ½ φλ. νερό
– 2 ½ φλ. ελαιόλαδο
– 1 ¾ φλ. ζάχαρη
– 5 ξυλάκια κανέλα
– 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 1 κ.γ. σόδα
– Χυμό ενός πορτοκαλιού

Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το νερό μαζί με τα ξυλάκια κανέλας, βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει. Εν συνεχεία, χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη και αναμειγνύουμε μαζί με την κανέλα, ενώ προσθέτουμε επίσης το αλεύρι και τη σόδα διαλυμένη στο χυμό πορτοκαλιού.
Ζυμώνουμε καλά τα υλικά μέχρι να μαλακώσει η ζύμη μας και να μην κολλάει στα χέρια. Μόλις είναι έτοιμη, πλάθουμε κουλουράκια και τα στρώνουμε σε ένα λαδωμένο ταψί. Τέλος, τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.
Καλή επιτυχία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου