Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2016

Πανικός στο Αιγαίο: Εγκλωβίστηκαν 280 Έλληνες επισκέπτες στην Τουρκία!

Συνολικά 280 Έλληνες έχουν εγκλωβισθεί από τις 6 το απόγευμα στο Αϊβαλί της Τουρκίας μη μπορώντας να επιστρέψουν στη Μυτιλήνη, αφού το πλοίο "Αϊσέ Γκιουλ" με το οποίο θα ταξίδευαν, κατασχέθηκε λόγω χρεών στο Τουρκικό Δημόσιο.
Και οι 280 είχαν πάει έναντι εισιτηρίου μόλις έξι ευρώ σήμερα το πρωί στην τουρκική πόλη, για να ψωνίσουν από το παζάρι που διοργανώνεται εκεί κάθε Πέμπτη. Οι Έλληνες επισκέπτες ζήτησαν να επιβιβασθούν στα άλλα πλοία τα οποία θα έκαναν την ίδια ώρα δρομολόγια, αρνήθηκαν όμως να πληρώσουν εισιτήριο αφού όπως υποστήριξαν είχαν.
ΦΩΤΟ από το emprosnet

Αυτή τη στιγμή γίνεται διαπραγμάτευση προκειμένου να πάει στο Αϊβαλί πλοίο από τη Μυτιλήνη για να τους παραλάβει, είναι όμως άγνωστο αν αυτό θα συμβεί απόψε.
Το πλοίο "Αϊσέ Γκιουλ" που κατασχέθηκε ανήκει στην πλοιοκτήτρια εταιρεία της οικογένειας Ζαλέ που δραστηριοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στη γραμμή Μυτιλήνη – Αϊβαλί. Στο παρελθόν η οικονομική τους δραστηριότητα είχε απασχολήσει και την Ελληνική δικαιοσύνη λόγω μεγάλων χρεών και προς το Ελληνικό δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου