Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Το απόλυτο γλυκό – Cheesecake με σοκολάτα και πορτοκάλι!





Αυτή η συνταγή είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιάσει όσους τη δοκιμάσουν.
Τα κρεμώδη στρώματα σοκολάτας και πορτοκαλιού είναι «κρυμμένα» κάτω από το γλάσο σοκολάτας προκαλώντας γευστικό ...παραλήρημα.
Υλικά
Για την κρούστα:
2 φλιτζάνια  γκοφρέτα σοκολάτας
250 γρ. βρώμη
75 γρ. καστανή ζάχαρη
150 γρ. βούτυρο λιωμένο
Γέμιση
125 γρ. σοκολάτα (chocolate chips)
2 κουταλιές της σούπας  βούτυρο
3 πακέτα των 250 γρ. τυρί κρέμα
250 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού

Image result for πορτοκάλι
Γλάσο
125 γρ. ημίγλυκο τσιπ σοκολάτας
30 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150o C.
Για την κρούστα: Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μέτριο μπολ και στη συνέχεια τη στρώνετε σε μία σπαστή αντικολλητική φόρμα.
Γέμιση: Λιώστε τα κομματάκια σοκολάτας και το βούτυρο σε ένα μέτριο τηγάνι, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει λείο το μείγμα. Στη συνέχεια, χτυπάτε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη σε ένα ξεχωριστό μπολ μεσαίου μεγέθους, χρησιμοποιώντας μίξερ σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέτετε τα αυγά, ένα κάθε φορά μέχρι να γίνει λείο και στη συνέχεια το ξύσμα πορτοκαλιού. Χωρίστε το μείγμα σε δύο μπολ, περίπου 2 1/2 φλυτζάνια. Ρίχνετε τη λιωμένη σοκολάτα σε ένα από τα δύο μπολ και ανακατεύετε καλά. Βάλτε εναλλάξ το μείγμα από τα μπολ, και καλύψτε  τη φόρμα με αλουμινόχαρτο για τη μην ξεχειλίσει.Ψήνετε για 65-70 λεπτά ή μέχρι να πήξει λίγο. Αφήνετε να κρυώσει και στη συνέχεια βάζετε το γλάσσο που έχετε ετοιμάσει (λιώστε τα κομματάκια σοκολάτας  και ανακατέψτε με το βούτυρο μέχρι να γίνει το μείγμα λείο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου