Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Κοτόπιτα με φύλλο σφολιάτας...θεϊκή....!!





Υλικά  
1 πακέτο φύλλο κουρού ή σφολιάτας

1 στήθος κοτόπουλου (με τα κόκαλα)

1 μεγάλη πράσινη πιπεριά 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά

1 μεγάλη κίτρινη πιπεριά

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι 250 γρ. μανιτάρια (κονσέρβα)

1 μικρή κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά 300 γρ.

διάφορα κίτρινα τυριά (ότι προτιμάτε)

αλάτι ,

πιπέρι ,

πάπρικα και κάρυ λίγο λάδι

1 κύβο λαχανών

Εκτέλεση 

Σε μια κατσαρόλα με νερό ρίχνουμε τον κύβο λαχανικών και βράζουμε το κοτόπουλο για περίπου μισή ώρα.

Αποσύρουμε απο τη φωτιά την κατσαρόλα μας και κρατάμε 1 ποτήρι του νερού απο το ζωμό που έχουμε στη κατσαρόλα .

Ξεκοκαλίζουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε τις πιπεριές , το κρεμμύδι και τα μανιτάρια (να είναι όλα κομμένα σε κυβάκια). Μόλις τσιγαριστούν καλά ρίχνουμε το κοτόπουλο και σβήνουμε τα υλικά μας με το ζωμό .

Ρίχνουμε αλάτι , πιπέρι, πάπρικα και το κάρυ και όταν πιεί όλα τα υγρά αποσύρουμε από την φωτιά. Περιχύνουμε τα υλικά μας με την κρέμα και ρίχνουμε το τυρί και τα ανακατεύουμε καλά .

Τέλος βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε ένα τετράγωνο ή μακρόστενο πυράντοχο σκεύος , στρώνουμε το 1 φύλλο της ζύμης μας , ρίχνουμε την γέμιση και σκεπάζουμε από πάνω με το 2 φύλλο.

Χαράζουμε σχέδια στη ζύμη με μαχαίρι για να αναπνέει στο ψήσιμο και την αλείφουμε µε ένα χτυπημένο αυγό και ελάχιστο νερό µε πινέλο για να γυαλίσει. Ψήνουμε στους 180 για περίπου 45-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει η ζύμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου