Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Είναι εύκολο και νόστιμο επιδόρπιο.Το Φλαν είναι ένα παραδοσιακό γλυκό.!!





Το Φλαν είναι ένα παραδοσιακό γλυκό του Μεξικού και υπάρχουν πολλές εκδοχές.
Πολλές φορές στην ζαχαροπλαστική η πιο απλή συνταγή είναι και η καλύτερη. δεν έχετε φτιάξει φλαν ποτέ ξανά τώρα είναι η ευκαιρία να δοκιμάσετε. Είναι εύκολο και νόστιμο επιδόρπιο.

Υλικά

1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη

6 αυγά

1 λίτρο γάλα

1 1/2 κ. γλυκού βανίλια


Εκτέλεση συνταγής

Καραμελώνουμε την μισή ζάχαρη σε ένα ταψί.

Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπάμε έξι αυγά με το σύρμα πάρα πολύ καλά.

Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, 1 λίτρο γάλα (όχι light ή άπαχο), και την βανίλια.

Ανακατεύουμε καλά το μείγμα του φλαν.

Ρίχνουμε το μείγμα του φλαν στο ταψάκι πάνω από την καραμελωμένη ζάχαρη.

Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 1 ώρα ή μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαιράκι του βουτύρου με το οποίο θα δοκιμάσουμε το φλαν.

Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου