Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016

Η πιο εύκολη μηλόπιτα της ζωής σας





 χρειαζόμαστε:

250 γρ αλεύρι
250 γρ ζάχαρη
250 γρ σιμιγδάλι ψιλό
1 βανίλια
1 κουταλάκι μπέικεν πάουντερ
1 κιλό μήλα
κανέλα
125 γρ παγωμένο βούτυρο

1) Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, βανίλια και μπέικεν πάουντερ.

Βήμα 2 2) Παίρνουμε μια στρόγγυλη φόρμα με κούμπωμα και απλώνουμε το 1/3 του μίγματος μας.

Βήμα 3 3) Τρίβουμε με τον τρίφτη τα μισά μήλα από πάνω, τα απλώνουμε ομοιόμορφα και τα πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.

Βήμα 4 4) Απλώνουμε από πάνω ακόμη 1/3 του μίγματος και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα μήλα και την κανέλα. Τελευταίο “στρώμα” , το υπόλοιπο 1/3 του μίγματος. Στο τελείωμα, τρίβουμε το βούτυρο από πάνω, είτε με τον τρίφτη αν το έχουμε βάλει στην κατάψυξη για να σκληρύνει, είτε με ένα μαχαιράκι σε μικρά κομμάτια. Προσέχουμε να απλωθούν παντού τα κομμάτια του βουτύρου.

Βήμα 5 5) Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά στη φόρμα πριν το βγάλουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου