Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Μεγάλη προσοχή σε όλους: Άλλαξε αμέσως κωδικό σε όλους τους λογαριασμούς email σου! Δείτε τι συμβαίνει





Αν ο βασικός λογαριασμός για email που χρησιμοποιείς είναι της Yahoo! Tότε μάλλον θα έχεις δει ήδη την ενημέρωση της εταιρείας που σου συνιστά να αλλάξεις άμεσα τον κωδικό πρόσβασής σου.

Και αυτό γιατί η Yahoo! ανακάλυψε μόλις την περασμένη εβδομάδα ότι το 2014 είχαν κλαπεί τα στοιχεία για περισσότερα από 500 εκατ. λογαριασμούς της!
Το γεγονός ότι η Yahoo! έκανε πάνω από 2 χρόνια για να καταλάβει ότι κάποιοι την «χάκεψαν» είναι αρκετός λόγος για να εκνευριστούν χιλιάδες χρήστες που δηλώνουν στα social media ότι σκοπεύουν να κλείσουν τον λογαριασμό τους στη Yahoo!
Βέβαια, μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια, οι «κακοί» της προκειμένης περίπτωσης μάλλον έχουν αξιοποιήσει τα δεδομένα που ήθελαν, οπότε πλέον δεν μπορείς να κάνεις και πολλά.
Έχεις λογαριασμό στη Yahoo; Άλλαξε κωδικούς και στους υπόλοιπους λογαριασμούς σου...

Αυτό που πρέπει να κάνεις πάντως είναι να σπεύσεις να αλλάξεις τους κωδικούς σου και στους άλλους λογαριασμούς (π.χ. Gmail, Hotmail, Facebook) που έχεις. Πολύ απλά, γιατί δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν τον ίδιο κωδικό πρόσβασης ή χρησιμοποιούν το Yahoo! Mail ως τον λογαριασμό που αποστέλλονται οι οδηγίες για αλλαγή του κωδικού πρόσβασης σε άλλες πλατφόρμες εφόσον έχεις ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασης σε αυτές!
Οπότε, για καλό και για κακό είναι μάλλον χρήσιμο να αλλάξετε τους κωδικούς πρόσβασης σε όλους τους βασικούς λογαριασμούς σας προκειμένου να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων.
Παρεπιμπτόντως, θα πρέπει να επισημανθεί ότι η άποψη που υπάρχει μεταξύ των εμπειρογνωμόνων είναι πως η κλοπή των δεδομένων έγινε από μία ομάδα χάκερς που είχαν «κρατική» υποστήριξη. Κάτι που, όπως είναι προφανές, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.
Όπως και το γεγονός της διετούς καθυστέρησης στην αποκάλυψη του συμβάντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου