Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016

Γλυκιά νοστιμιά σε 5 λεπτά! Ένας ήλιος σφολιάτας με μερέντα! (photos)





Μια υπέροχη συνταγή σφολιάτας με μερέντα ή Nutella που δεν θα αφήσει κανέναν απογοητευμένο!
Υλικά
  • 2 φύλλα σφολιάτας έτοιμη
  • 1 φλυτζάνι Nutella/μερέντα
  • γάλα
  • άχνη ζάχαρη για γεύση
Οδηγίες
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 º. Σε ένα ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος, τοποθετήστε το πρώτο φύλλο σφολιάτας.
Αλείψτε με Nutella, αφήνοντας μισό εκατοστό ελεύθερο, γύρω από την άκρη.
Τοποθετήστε το δεύτερο φύλλο στην κορυφή.
Βάλτε ένα ποτήρι στη μέση και πιέστε ελαφρά. Χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος ενός μαχαιριού.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε τέσσερα ίσα μέρη. Συνεχίστε να χωρίζετε την ζυμη στα 8 και μετα στα 16 , μέχρι να πάρετε όσες ακτίνες θέλετε .
Κρατήστε την άκρη του κάθε κομματιού και περιστρέψτε τρεις φορές.

sfoliatamerenta
Αλείψτε το πάνω μέρος με λίγο γάλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Ψήστε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.
Αφαιρέστε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει.
Αφαιρέστε την λαδόκολλα και το μεταφέρουμε σε ένα δίσκο.
Ετοιμο για σερβίρισμα!
torta-girasole-di-pasta-sfoglia-e-nutella

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου