Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Γιατί στις 3 Οκτωβρίου δεν θα γίνουν μαθήματα στα σχολεία





Αυτός είναι ο λόγος που μαθητές και δάσκαλοι δεν θα μπουν στις σχολικές αίθουσες εκείνη την ημέρα.

Ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού ορίστηκε φέτος η 3η Οκτωβρίου. Την ημέρα αυτή θα υλοποιηθούν αθλητικές δραστηριότητες οι οποίες θα αποφασιστούν από τους Συλλόγους Διδασκόντων και θα πραγματοποιηθούν εντός σχολικού ωραρίου.

Σύμφωνα με έγγραφο η 3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού πρέπει να είναι ανοικτή στην ευρύτερη κοινωνία, συνεπώς προτείνεται η διάχυση των δράσεων στις τοπικές αρχές, στον τοπικό τύπο, στους γονείς κ.α..

Ενδεικτικά, το πρόγραμμα της 3ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού μπορεί να περιλαμβάνει:

Σε περίπτωση τοπικής εορτής – αργίας, ο οικείος Περιφερειακός Διευθυντής θα ορίσει μια εκ νέου και εντός του μήνα, ημερομηνία, που θα ισχύει για όλες τις σχολικές μονάδες της περιοχής.

Όσον αφορά τα ολιγοθέσια σχολεία που δε διαθέτουν εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής προτείνεται η συμμετοχή στην 3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού σε συνεργασία με άλλες σχολικές μονάδες.

Οι σχολικές μονάδες καλούνται να συμπληρώσουν και να αποστείλουν τον πίνακα(1) και υλικό (βίντεο, φωτοτυπίες, κείμενο, κ.α) από τις δράσεις της 3ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού στην οικεία Ομάδα Φυσικής Αγωγής το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 14/10/2016.

Όσον αφορά στις σχολικές μονάδες που θα υλοποιήσουν τις δράσεις σε διαφορετική ημερομηνία, θα αποστείλουν τα εν λόγω στοιχεία μετά από επικοινωνία με την οικεία Ο.Φ.Α.. Κατόπιν οι Ο.Φ.Α. θα πρέπει να συμπληρώσουν και να αποστείλουν τον συγκεντρωτικό πίνακα (2) των σχολείων αρμοδιότητάς τους στη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του ΥΠ.Π.Ε.Θ., στην ηλεκτρονική διεύθυνση physea@minedu.gov.gr το αργότερο έως την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου