Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Πανεύκολη lemon pie για μοναδική καλοκαιρινή απόλαυση (Συνταγή)




Lemon pie για... τεμπέλες θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αυτή η συνταγή αφού δεν έχει μαρέγκα, δεν χρειάζεται ψήσιμο παρά μόνο καλό πάγωμα και η γεύση της είναι σούπερ!

Συστατικά
1,5 πακέτο μπισκότα τύπου digestive
125 γρ. μαργαρίνη (λιωμένη)
2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 ζουμερό λεμόνι
ξύσμα λεμονιού, φύλλα δυόσμου για το σερβίρισμα


Τρόπος μαγειρέματος
1Τρίψε τα μπισκότα στο multi ή στο χέρι και ανακάτεψέ τα με τη μαργαρίνη να γίνουν σαν ζύμη.
2Στρώσε τα μπισκότα σε ταρτιέρα ή σε κουμπωτό ταψί που κάνεις το cheesecake και βάλ' το στο ψυγείο για περίπου 15-20 λεπτά να δέσουν τα μπισκότα με το βούτυρο.
3Στράγγισε το γιαούρτι από τυχόν νερά και ανακάτεψέ το με το ζαχαρούχο.
4Στύψε το μισό λεμόνι, ρίξ' το στην κρέμα και ανακάτεψε.
5Δοκίμασε την κρέμα και ανάλογα με τα γούστα σου (αν θέλεις πιο ξινή την lemon pie) στύψε και το υπόλοιπο λεμόνι ή όχι.
6Βγάλε την ταρτιέρα από το ψυγείο και άπλωσε πάνω στα μπισκότα την κρέμα.
7Ξαναβάλε στο ψυγείο τουλάχιστον 3-4 ώρες ή μέχρι να πήξει καλά η κρέμα σου!
8Σέρβιρε με φυλλαράκια δυόσμου ή ξύσμα λεμονιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου