Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

Cupcakes Τιραμισού με εσπρέσο




Συστατικά
• 3 αυγά
• 100γρ. ζάχαρη
• 50γρ. αλεύρι
• 50γρ. νισεστέ
• 1 κ.σ άνθος αραβοσίτου βανίλια ( αυτό που δε θέλει βράσιμο)
• 1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
• 1 φλιτζάνι εσπρέσο
• 250 γρ. μασκαρπόνε
• 50 γρ. ζάχαρη άχνη
• 100ml κρέμα γάλακτος
• Κακάο για το πασπάλισμα
 
Μέθοδος Εκτέλεσης
• Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C.
• Τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα ή ταψί τα χάρτινα φορμάκι για muffins
• Χωρίζουμε τα αυγά και στη συνέχεια χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν. Σιγά σιγά προσθέτουμε τη ζαχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει μια γυαλιστερή "κρέμα". Μόλις η μαρέγκα είναι έτοιμη προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε πολυ προσεκτικά με μια σπάτουλα.
• Αναμειγνύουμε και στη συνέχεια κοσκινίζουμε το αλεύρι, το νισεστέ, το άνθος αραβοσίτου και το μπέικιν πάουντερ. Ύστερα τα προσθέτουμε και αυτα μέσα στο μείγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε πολυ προσεκτικά με τη σπάτουλα. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα το μοιράζουμε στα φορμάκια και το ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα τα cupcakes. Όταν ψηθούν τα αφήνουμε λίγο να ηρεμήσουν και ύστερα τα τοποθετούμε πάνω σε μια σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
• Στο ενδιάμεσο φτίαχνουμε ένα φλιτζάνι εσπρέσο. Αναμειγνύουμε το μασκαρπόνε με τη ζάχαρη άχνη και αν θελουμε μπορούμε να προσθέσουμε και μια κουτάλια της σούπας εσπρέσο.
• Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει. Μόλις ειναι έτοιμη την προσθέτουμε στο μείγμα με το μασκαρπόνε και ανακατατευουμε.
• Όταν τα cupcakes κρυώσουν με τη βοήθεια ενός πιρουνιού τους κάνουμε μερικές τρύπες και μετά με ένα κουταλάκι του γλυκού τα περιχυνουμε με τον εσπρέσο προσεκτικά.
• Με ένα μαχαίρι απλώνουμε την κρέμα μασκαρπόνε πάνω στα cupcakes.
• Τέλος, διατηρούντε στο ψυγείο και λίγο πριν τα σερβίρουμε τα πασπαλίζουμε με κακάο. • Καλή επιτυχία!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου