Σάββατο, 27 Αυγούστου 2016

Σουφλέ με ψωμί του τόστ και τυριά απλό, υπέροχο, γευστικότατο.





Σουφλέ. Απλό, υπέροχο, γευστικότατο. Το  είχα δει στον 
πρωινό καφέ πριν πολλά χρόνια το είχα σημειώσει και το φτιάχνω για πολλά χρόνια. Απλό και αλάνθαστο, σίγουρη επιτυχία . Ένα  σουφλέ που θα γοητεύσει όσους το φάνε…



Οι ποσότητες αφορούν ένα μεγάλο πυρέξ. Για μικρό πυρέξ, μειώστε τις ποσότητες στο ήμισυ.

Υλικά συνταγής


1 μεγάλο ψωμί για τόστ χωρίς κόρα (αλλιώς θα την αφαιρέσετε με μαχαίρι)
1/2  βιτάμ
1 κιλό περίπου κίτρινα τυριά τριμμένα
16 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες [ή  8 φέτες ζαμπόν της αρεσκείας σας]
1 λίτρο γάλα
8 αυγά
Εκτέλεση συνταγής
Aλείφουμε βούτυρο ένα μεγάλο ορθογώνιο πυρέξ στον πάτο και τα τοιχώματα.
Σωτάρετε ελαφρά το μπέϊκον και το βάζετε σε απορροφητικό χαρτί. Αν χρησιμοποιήσετε ζαμπόν το βάζετε στο πυρέξ ως έχει.
Παίρνουμε 1-1 τις φέτες ψωμί, τις αλείφουμε κι αυτές με λίγο βούτυρο  και κάνουμε 1 στρώση στο πυρέξ.Απλώνουμε τα μισά τυριά και από πάνω το μπέικον ή το ζαμπόν.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με 1 στρώση ψωμί και τα υπόλοιπα τυριά. Όταν τελειώσουμε τις στρώσεις, χτυπάμε τα αβγά, προσθέτουμε και το γάλα και χτυπάμε λίγο ακόμα και τα δύο μαζί.
Περιχύνουμε το φαγητό στο πιρέξ και αφήνουμε 15 λ να ενσωματωθεί και να «ποτισθεί» όλο το φαγητό . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 1 ώρα περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου