Κυριακή, 21 Αυγούστου 2016

Λιώνουν στο στόμα: Τρουφάκια με κανέλα και χουρμάδες!




Διαβάστε την πεντανόστιμη συνταγή.

Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη
Υλικά
Για 4-6 άτομα
750 γραμμάρια χουρμάδες καθαρισμένους και ψιλοκομμένους
50 γραμμάρια βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
Για την επικάλυψη
θρυμματισμένο φιστίκι
κακάο σε σκόνη
τεμαχισμένη καρύδα



Εκτέλεση
Ζεστάνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι μέχρι λιώσει και προσθέτουμε τους χουρμάδες. Αφήστε τους να μαγειρευτούν με το βούτυρο μέχρι ναι γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Αφαιρείτε από τη θερμότητα και προσθέτετε την κανέλα και το κακάο.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα και αποθηκεύουμε στο ψυγείο για 1 -2 ώρες.
Μόλις κρυώσει με ένα κουταλάκια του γλυκού ξεχωρίζετε το μείγμα και πλάθετε σε μπαλάκια.
Ρίξτε τα τρουφάκια μέσα στα μπολάκια για την επικάλυψη (κακάο, φιστίκι, καρύδα) και ξανά βάζετε στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου