Τρίτη, 30 Αυγούστου 2016

Βόμβα Κοντομηνά στο παρά 5: Στημένες οι τηλεοπτικές άδειες – «Ο Alpha δεν θα προσέλθει...»!
Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες, ο ιδιοκτήτης του Alpha Δημήτρης Κοντομηνάς χαρακτηρίζει στημένο τον διαγωνισμό.

Με έκτακτο δελτίο στο σταθμό αποκαλύπτει ότι ο δικηγόρος του δημοσίου Γιάννης Μαντζουράνης είναι και συνήγορος του Βαγγέλη Μαρινάκη, που διεκδικεί μια από τις 4 τηλεοπτικές συχνότητες.

Ρεπόρτερ του καναλιού ανέφερε συγκεκριμένα ότι στις 14 Ιουλίου ο πρόεδρος του Ολυμπιακού επισκέφθηκε την Πρόεδρο και την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, συνοδευόμενος από τον κ. Μαντζουράνη, ο οποίος δήλωσε ότι είναι δικηγόρος του.

Στη συνέχεια ο Δήμος Βερύκιος επεσήμανε ότι ο κ.Μαντζουράνης, ως δικηγόρος του δημοσίου αυτή τη φορά, έκρινε το απόγευμα ότι μπορεί να συμμετάσχει στον διαγωνισμό ο Χρήστος Καλογρίτσας, παρότι προσκόμισε την εγγυητική επιστολή των 3 εκατομμυρίων ευρώ στις 3.40 το μεσημέρι, 4ο λεπτά μετά τη λήξη της προθεσμίας.

Βέβαια, ο κ.Μαντζουράνης σημείωσε ότι ο νόμος μιλάει γενικώς για την προηγούμενη μέρα, εννοώντας έως τα μεσάνυχτα.Αναφέρθηκε, μάλιστα, σε δύο αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας που όριζαν ως καταληκτική ώρα την 7η απογευματινή.


Ο Δήμος Βεύκιος, που είναι πολύ κοντά στον ιδιοκτήτη του Alpha, χαρακτήρισε στημένο τον διαγωνισμό, τονίζοντας ότι ευνοούνται δύο από τους νέους «παίκτες» (Μαρινάκης, Καλογρίτσας). Υπογράμμισε ότι ο Alpha δεν θα προσέλθει στον διαγωνισμό ως «φτωχός συγγενής».

Την ίδια ώρα, απάντηση σε αναφορές στον Τύπο που τον εμφανίζουν ως συνήγορο του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη που συμμετέχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες έδωσε ο δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης, ο οποίος γνωμοδότησε ως νομικός εκπρόσωπος του Δημοσίου, να γίνει δεκτή η εγγυητική επιστολή του σχήματος Καλογρίτσα, η οποία καταγγέλθηκε ως εκπρόθεσμη από τους υπόλοιπους υποψηφίους.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το skai.gr «σύμφωνα με την τηλεόραση του Alpha, ο κ. Μαντζουράνης ήταν ο νομικός εκπρόσωπος του Βαγγέλη Μαρινάκη στην αίτηση εξαίρεσης κατά του εισαγγελέα Σταμάτη Δασκαλόπουλου που έχει το φάκελο της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο και η οποία ήταν να εκδικαστεί στα μέσα Ιουλίου».
Από την πλευρά του ο κ. Μαντζουράνης σε δήλωση του αναφέρει:

«Ουδέποτε υπήρξα, ούτε είμαι δικηγόρος του Βαγγέλη Μαρινάκη. Σε καμία υπόθεση. Είμαι δικηγόρος του Θόδωρου Κουρίδη, δικηγόρου της ΕΠΟ, συγκατηγορούμενου του Μαρινάκη. Τουναντίον είμαι δικηγόρος του Δημήτρη Κοντομηνά, τόσο στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, όσο και στην υπόθεση για φοροδιαφυγή. Αυτή η ιδιότητα δεν δημιουργεί κώλυμα να είμαι δικηγόρος του Δημοσίου και δεν με εμπόδισε να ασκήσω τα καθήκοντά μου».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Μαντζουράνης εκπροσώπησε το ελληνικό δημόσιο και στη δίκη στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στις 4 Ιουλίου, στις προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών κατά του διαγωνισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου