Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016

Strawberry cream cheese cake: Το γλυκό που κάνει τη διαφορά! (Συνταγή)




Aκόμη μια πανεύκολη συνταγή .


Τι χρειαζόμαστε:
Για το κέικ
350 γρ. βούτυρο ανάλατο μαλακό
350 γρ. ζάχαρη
6 αυγά
350 γρ. φαρίνα
2 βανίλιες ή 2 κουταλάκια γλυκού υγρή βανίλια
Για το γλάσο τυριού
3 πακέτα των 300 γρ. κρέμα τυριού
100 γρ. βούτυρο μαλακό
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη άχνη
1 βανίλια ή 1 κουταλάκι γλυκού υγρή βανίλια
1 πακέτο mascarpone
2 κουτάκια φράουλες περίπου 1 κιλό
μαρμελάδα φράουλα


Πώς το κάνουμε:
Για το κέικ: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε δύο φόρμες διαμέτρου 18 εκ.
Σε ένα μεγάλο μπόλ χτυπάμε με το μίξερ όλα τα υλικά του κέικ μεχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
Μοιράζουμε το μείγμα στις δυο φόρμες και ψήνουμε με αέρα για 20-25 λεπτά.
Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσουν. Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
Για το γλάσο τυριού: Σε ένα μέτριο μπολ βάζουμε τα πακέτα κρέμας τυριού και το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε την βανίλια και σταδιακά την άχνη ζάχαρη. Τέλος προσθέτουμε το mascarpone, χτυπάμε πολύ προσεκτικά για να μην κόψει. Το τοποθετούμε στο ψυγείο έως να κρυώσει το κέικ.
Καθαρίζουμε, πλένουμε τις φράουλες και τις κόβουμε στην μέση.
Τοποθετούμε το πρώτο κέικ στην πιατέλα και απλώνουμε μαρμελάδα, μια στρώση γλάσο τυριού και φράουλες. Από πάνω βάζουμε το δεύτερο κέικ, γλάσο τυριού και φράουλες (δεν βάζουμε μαρμελάδα).
Το γλυκό πρέπει να παραμείνει στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου