Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016

Χαμός στην Θεσσαλονίκη: Πρόσφυγες έκαψαν ελληνική σημαία και την πέταξαν στην θάλασσα! (PHOTOS)
Ζημιές σε τράπεζες, καθιστική διαμαρτυρία, συνθήματα και αλλεπάλλες εντάσεις σε μια πορεία που προκάλεσε αίσθηση. Οι διαδηλωτές επέστρεψαν στο ΑΠΘ όπου έχουν κατασκηνώσει...
Με κεντρικό σύνθημα ″open the borders″ (ανοίξτε τα σύνορα) εκατοντάδες αλληλέγγυοι, πρόσφυγες, μετανάστες και συμμετέχοντες στην κατασκήνωση ″No border Camp″, που έχει στηθεί τις τελευταίες μέρες στο ΑΠΘ, πραγματοποίησαν το βράδυ μαζική πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης. Οι διαδηλωτές, στην πλειοψηφία τους άτομα νεαρής ηλικίας από χώρες της Ευρώπης, λίγο πριν τις 19.00 το απόγευμα βγήκαν από τους χώρους του πανεπιστημίου, όπου έχουν κατασκηνώσει και στη συνέχεια κρατώντας πανό, πλακάτ και σημαίες, κινήθηκαν προς την παραλιακή  λεωφόρο Νίκης, μέσω των οδών Εγνατία, Εθνικής Αμύνης, Τσιμισκή και Βενιζέλου.Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν και δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι έφθασαν στα πανεπιστήμια με ναυλωμένα λεωφορεία από δομές φιλοξενίας που λειτουργούν σε περιοχές έξω από τη Θεσσαλονίκη, ενώ περιμετρικά από το κέντρο της πόλης είχαν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, αλλά η παρουσία τους ήταν διακριτική.
ΦΩΤΟ από thestival.gr
Ταυτόχρονα, ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. ενημέρωνε το κέντρο επιχειρήσεων για την εξέλιξη του συλλαλητηρίου. Φωνάζοντας συνθήματα στα αραβικά και στα αγγλικά, οι διαδηλωτές ζήτησαν να ανοίξουν τα σύνορα προς τις ευρωπαϊκές χώρες, ορισμένοι έγραψαν με σπρέι συνθήματα, κυρίως έξω από υποκαταστήματα τραπεζών, ενώ σε κάποια στιγμή, όταν η πορεία βρισκόταν στο ύψος του Λευκού Πύργου μικρή ομάδα διαδηλωτών κατέβασε από το μνημείο του Ναυάρχου Βότση την ελληνική σημαία και την έκαψαν.
Στην οδό Τσιμισκή, έξω από το κτίριο όπου στεγάζεται το προξενείο των ΗΠΑ, πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία, λίγο αργότερα, στο ύψος της παλιάς παραλίας, νεαροί μετανάστες έπεσαν στη θάλασσα και κολύμπησαν, ενώ στις 9.30 το βράδυ, υπό τους ήχους αραβικής μουσικής οι διαδηλωτές κατέληξαν στους χώρους του ΑΠΘ, χωρίς να σημειωθεί το παραμικρό επεισόδιο.
ΦΩΤΟ από thestival.gr
Πηγή: thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου