Υλικά
450 γραμμάρια αλεύρι
100 γραμμάρια γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
200 ml γάλα με χαμηλά λιπαρά
2 κρόκοι αυγών
8 γραμμάρια ξηρή μαγιά
70 γραμμάρια ζάχαρη
Κομματάκια μαύρης σοκολάτας
Ζάχαρη άχνη
100 γραμμάρια γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
200 ml γάλα με χαμηλά λιπαρά
2 κρόκοι αυγών
8 γραμμάρια ξηρή μαγιά
70 γραμμάρια ζάχαρη
Κομματάκια μαύρης σοκολάτας
Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Διαλύστε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα μαζί με 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και αφήστε τη για 10 λεπτά. Σε ένα μπλέντερ βάλτε το αλεύρι, τα αυγά, το γιαούρτι, τη ζάχαρη και προσθέστε το γάλα με τη μαγιά. Ανακατέψετε τα συστατικά για 15 λεπτά ή μέχρι η ζύμη νε γίνει ελαστική, όταν είναι έτοιμη προσθέσετε τα κομματάκια σοκολάτας.
Βάλτε τα κρουασάν σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αφήστε τα να ξεκουραστούν για άλλη μία ώρα. Μαγειρέψτε τα κρουασάν στο φούρνο, προθερμασμένο στους 160 βαθμούς για περίπου 15-20 λεπτά. Όταν είναι διογκωμένα και έχουν ένα χρυσό χρώμα, βγάλτε τα από το φούρνο και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.
Πηγή: jenny
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου