Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

ΤΟ ΠΙΟ ΥΓΙΕΙΝΟ ΓΛΥΚΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!! Φτιάχτο πολυ ευκολα σε πέντε λεπτά!





Σήμερα γνωρίζουμε ότι στο παστέλι περιέχονται ισχυρά αντιοξειδωτικά 
στοιχεία οι λιγνάνες, οι οποίες παρέχουν μια ασπίδα προστασίας έναντι χρόνιων νοσημάτων φθοράς με υψηλή συχνότητα στο σύγχρονο πληθυσμό, όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα και ο σακχαρώδης διαβήτης.

Υλικά

3 κούπες σουσάμι
1/2 κούπα μαύρη ζάχαρη
5 κ. σ. μέλι
1 1/2 κούπα αμύγδαλα, με τη φλούδα τους καβουρντισμένα

λίγη κανέλα σκόνη

λίγα κουφετάκια σαβούρα,
ξύσμα από 1 πορτοκάλι ή 1 λεμόνι (προαιρετικά)


Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι καβουρντίζουμε το σουσάμι για 3-4 λεπτά. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το μέλι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε συνεχώς, προσέχοντας να μην μας κολλήσει, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά, σε χαμηλή φωτιά

Σε ένα ρηχό ταψί απλώνουμε μια λαδόκολλα. Απλώνουμε το μείγμα και με μία βρεγμένη κουτάλα το πατάμε καλά μέχρι να γίνει επίπεδο.

Τέλος πασπαλίζουμε με το κουφετάκι σαβούρα, και πατάμε μία δύο φορές με τον πλάστη να “κάτσει” το κουφετάκι.

Το αφήνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να κρυώσει λίγο και χαράζουμε τα κομμάτια στο μέγεθος και σχήμα που θέλουμε.

Αφήνουμε να περάσει τουλάχιστον μία ώρα μέχρι να κόψουμε τα κομμάτια.

σερβίρουμε πασπαλίζοντας λίγη κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου