Υλικά
- 2 αυγά
- 250 γρ. ζάχαρη
- 750 γρ. μανούρι
- 1/2 κουτ. γλυκού βανιλίνη
- 500 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
- 3 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
- 250 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
- 500 γρ. φύλλο χοντρό, τύπου χωριάτικου
- ζάχαρη άχνη και κανέλα, για το πασπάλισμα
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί και τη βανιλίνη και συνεχίζουμε το χτύπημα. Διαλύουμε στο γάλα (κρύο) το κορν φλάουρ και το προσθέτουμε στο μείγμα. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί και τη βανιλίνη και συνεχίζουμε το χτύπημα. Διαλύουμε στο γάλα (κρύο) το κορν φλάουρ και το προσθέτουμε στο μείγμα. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Συμβουλές
- Αντί για μανούρι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα πλούσιο κρητικό νωπό ανθότυρο με όλα του τα λιπαρά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου