Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2016

Με το έτσι θέλω το υπουργείο Οικονομικών αρπάζει χρήματα από τους λογαριασμούς μας! Δείτε ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν τα χρήματά τους
Στη λογική του ... και τα δικά σου δικά μου το υπουργείο Οικονομικών προχωράει σε ουσιαστική κατάσχεση χρημάτων από εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, ουσιαστικά παίρνοντας προκαταβολή τον ΕΝΦΙΑ αφαιρώντας ταυτόχρονα και το δικαίωμα της αποπληρωμής σε δόσεις.
Υπολογίζεται ότι περίπου 1.000.000 φορολογούμενοι δεν θα δουν ποτέ επιστροφή φόρου αν και τη δικαιούνται. Το υπουργείο Οικονομικών για να εξασφαλίσει την πληρωμή του ΑΝΦΙΑ θα κάνει ουσιαστικά κατάσχεση της επιστροφής του φόρου, συμψηφίζοντάς την με τις οφειλές του ΕΝΦΙΑ.


Ο ΕΝΦΙΑ όχι απλά δεν καταργήθηκε, αντιθέτως θα είναι αυξημένος και κατά 300 εκατομμύρια ευρώ. Ο φόρος ακινήτων λοιπόν τρώει χρήματα απ' όσους υπολόγιζαν να λάβουν επιστροφή. Αυτή την επιστροφή φόρου από την εφορία δεν θα τη λάβουν ποτέ. Θα γίνει συμψηφισμός και θα πιστωθούν τα υπόλοιπα χρήματα ή ανάλογα με το ποσό του ΕΝΦΙΑ που οφείλει ο κάθε φορολογούμενος μπορεί να μην πάρει καθόλου επιστροφή.
Ουσιαστικά με την εκκαθάριση φόρου και μέσα στον Αύγουστο θα γίνει ο υπολογισμός των ποσών και θα αφαιρεθούν τα ποσά από τις επιστροφές φόρου. Είναι μια διαδικασία που προβλέπεται καθώς υπάρχει πρόβλεψη για αυτεπάγγελτο συμψηφισμό όταν υπάρχουν οφειλές.


Με τον τρόπο αυτό περίπου ένα εκατομμύριο φορολογούμενοι όμως χάνουν το δικαίωμα των πέντε δόσεων για την εξόφληση του ΕΝΦΙΑ. Μάλιστα υπάρχει κίνδυνος αν και πολλά εκκαθαριστικά υπάρχουν ήδη να υπάρξει καθυστέρηση από τις εφορίες έτσι ώστε να παρακρατηθούν τα χρήματα μέσα στον Αύγουστο.
Έτσι για έναν φορολογούμενο που έχει να λάβει επιστροφή φόρου 500 ευρώ και πρέπει να πληρώσει ΕΝΦΙΑ 500 ευρώ, με τον συμψηφισμό ο φορολογούμενος αυτός δεν θα πάρει ποτέ επιστροφή φόρου ενώ θα πληρώσει εφάπαξ και τον ΕΝΦΙΑ.
Αντίστοιχα για έναν φορολογούμενο με επιστροφή φόρου 500 ευρώ και ΕΝΦΙΑ 700 ευρώ θα παρακρατηθεί το ποσό των 500 ευρώ εφάπαξ, ενώ θα του δοθεί η δυνατότητα να εξοφλήσει τα υπόλοιπα 200 ευρώ σε πέντε δόσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου