Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016

Μπισκοτογλυκό μόκα με σαντιγί και σοκολάτα




Υλικά για 4-6 άτομα

  • 225 γραμμάρια τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλιτζάνι εσπρέσο μόκα λάτε παγωμένο ή 1 φλιτζάνι στιγμιαίο καφέ με λίγο γάλα παγωμένο
  • 3 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
  • 450 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 4 κουταλιές της σούπας άγλυκο κακάο
  • 2 συσκευασίες μπισκότα πτι-μπερ
  • 1 κούπα σταγόνες σοκολάτας
 

Εκτέλεση

  1. Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε το τυρί κρέμα και χτυπάτε μέχρι να αφρατέψει.
  2. Στο τυρί κρέμα προσθέτετε τον παγωμένο καφέ και την άχνη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά.
  3. Στη συνέχεια, χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγί με ένα φλιτζάνι άχνη ζάχαρη. Ρίχνετε τη μισή ποσότητα σαντιγί στο μείγμα με το τυρί κρέμα και μόκα. Ανακατεύετε απαλά διπλώνοντας με μια σπάτουλα.
  4. Τέλος προσθέστε το κακάο πασπαλισμένο και ανακατεύετε απαλά άλλη μια φορά.
  5. Καλύψτε τον πάτο μιας φόρμας με μπισκότα πτι-μπερ.
  6. Απλώστε τη μισή ποσότητα από το μείγμα με μόκα πάνω από τα μπισκότα. Πασπαλίστε με σταγόνες σοκολάτας. Απλώστε μια στρώση σαντιγί.
  7. Συνεχίζετε το χτίσιμο του γλυκού βάζοντας τις στρώσεις ως εξής: μία στρώση μπισκότα, μία στρώση από την κρέμα με μόκα, σταγόνες σοκολάτας, σαντιγί.
  8. Τέλος πασπαλίστε με τις σταγόνες σοκολάτας και αφήστε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου