Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2016

Καλοκαιρινή τούρτα με γιαούρτι




Μια εύκολη συνταγή για μια ανάλαφρη καλοκαιρινή τουρτίτσα με γιαούρτι.Νόστιμο, δροσερό γλύκισμα ψυγείου για επιδόρπιο και όχι μόνο.
Υλικά συνταγής

Για τη βάση:

250 γρ. μπισκότα digestive
80 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Για την κρέμα:
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
300 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης
1 βανίλια
2 μεγάλα φύλλα (10 γραμμ.ή 5 μικρά των 2 γραμμ. το καθένα) ζελατίνη
100 γρ. ζάχαρη άχνη
Για το γαρνίρισμα:
1 φλ. ψιλοκομμένο περγαμόντο ή άλλο γλυκό κουταλιού αρεσκείας σας

Εκτέλεση συνταγής

Θρυμματίζουμε σε μπλέντερ τα μπισκότα. Προσθέτουμε το βούτυρο και τα “ψιχουλιάζουμε”.
Στρώνουμε το μείγμα σε φόρμα δαχτυλίδι 23 εκ. και με την ανάποδη του κουταλιού το πατάμε να ισιώσει η επιφάνεια και να κολλήσει στη φόρμα. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οCγια 10΄ και τo αφήνουμε να κρυώσει.



Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό να φουσκώσει για 15΄.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί [παχύρρευστη μορφή]. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και χτυπάμε για ακόμη 1΄.
Βάζουμε το γιαούρτι και χτυπάμε στη χαμηλή ταχύτητα ακόμη 1΄. Στύβουμε τις ζελατίνες και τις βάζουμε σε μπρίκι με 1 κ.σ. νερό.

Σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν (περίπου 1΄). Αφήνουμε να γίνουν χλιαρές. Τέλος τις προσθέτουμε στη λευκή κρέμα και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα για 1΄. Αδειάζουμε την κρέμα στο κρύο πλέον μπισκότο.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 3΄ να σφίξει. Ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε κομμάτια. Σερβίρουμε με περγαμόντο ή άλλο γλυκό κουταλιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου