Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Η συγκλονιστική ιστορία της Μαρίας από το Αγρίνιο: Η πτώση από το παράθυρο, η αναπηρία, το χειρουργείο και το ιατρικό “θαύμα”




Μια γυναίκα βρέθηκε χθες στο κενό, όταν έπεσε από το μπαλκόνι της, στο Αγρίνιο. Πριν δέκα χρόνια η ιστορία της είχε συγκινήσει το πανελλήνιο...
Η 39χρονη, που χθες το πρωί έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού της στην οδό Σκαλτσοδήμου, μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών και έχει υποστεί πολλαπλά κατάγματα ενώ η κατάσταση της κρίνεται σοβαρή αλλά σταθερή.
Όμως, δέκα χρόνια πριν η κατάσταση για την ίδια ήταν τελείως διαφορετική. Τότε είχε κάθε λόγο να ατενίζει το μέλλον της με αισιοδοξία.
Μια ανθρωπινή ιστορία, κρύβεται πίσω από την συγκεκριμένη γυναίκα. Πρόκειται για την Μαρία, που πριν δέκα χρόνια περίπου, είχε γίνει το πρόσωπο της επικαιρότητας.
Η Μαρία, στα 28 της χρόνια τότε, είχε γίνει πρωτοσέλιδο και είχε απασχολήσει την κεντρική επικαιρότητα αφού υπήρξε  η πρώτη ασθενής από καμπτοκορμία που κατάφερε μετά από επέμβαση των ιατρών της νευροχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου Ευαγγελισμός να πετάξει το αναπηρικό καροτσάκι και να σταθεί όρθια.
Τα ρεπορτάζ για την προσωπική ιστορία της Μαρίας ήταν συνεχή και η 29χρονη ευχαριστούσε τους γιατρούς της που της έδωσαν ξανά το χαμόγελο…
Η είδηση της ίασης της είχε φύγει ακόμη και εκτός συνόρων…
Το 2008, έγραφε η Ελευθεροτυπία για την Μαρία:
«Δάκρυσα μόλις είδα ότι στάθηκα στα πόδια μου»
«Το κορίτσι που πριν από ένα χρόνο όχι μόνο κατάφερε να σταθεί όρθιο, πετώντας για πάντα το αναπηρικό καροτσάκι, αλλά, φωτογραφία της έκανε και το γύρο του κόσμου μέσω εφημερίδων, ραδιοφώνων και τηλεοπτικών δικτύων ως ο πρώτος νέος ασθενής που θεραπεύεται από καμπτοκορμία, ζει σήμερα μία «τέλεια, κανονικότατη», όπως περιγράφει, ζωή.
Αγρίνιο: Η συγκλονιστική ιστορία της Μαρίας που βρέθηκε στο κενό – Η αναπηρία, το χειρουργείο και το ιατρικό “θαύμα”...

Η 29χρονη Μαρία από το Αγρίνιο είναι «τώρα, περισσότερο από ποτέ, ευτυχισμένη», λέει στην «Ε». «Μου δόθηκε κάτι αυτονόητο για όλους σας: η δυνατότητα να κάθομαι με τον κορμό μου όρθιο, να στέκομαι και να περπατάω. Κάτι που είχα χάσει για αρκετά χρόνια και που, όπως μου έλεγαν οι γιατροί – οι πολλοί γιατροί που επισκέφθηκα σε όλη την νότια Ελλάδα- δεν θα αποκτούσα ποτέ ξανά».
Εχοντας διαγνωστεί στα 24 της χρόνια με ιδιοπαθή καμπτοκορμία, μία κατάσταση που καταργεί τον απαραίτητο για την όρθια στάση του σώματος και βάδιση συντονισμό των κινήσεων των μυών, η Μαρία έπρεπε να συνηθίσει στην ιδέα της αναπηρίας. Αντί γι' αυτό, όμως, γύρισε όλη την Ελλάδα ψάχνοντας τους καλύτερους επιστήμονες στα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας για τον άνθρωπο που θα τη βοηθούσε να ξεγλιστρήσει από την καταδίκη να ζήσει σε αναπηρικό καροτσάκι.
«Θαυματοποιό έψαχνα. Και τον βρήκα» λέει στην «Ε» η Μαρία. «Μου ήρθε αυτό το δώρο πέρυσι στα γενέθλιά μου. Είμαι πολύ ευτυχισμένη. Μου ξανάδωσε ζωή ο κ. καθηγητής. Μου έδωσε φτερά στα πόδια. Δάκρυσα μόλις είδα ότι στάθηκα στα πόδια μου».
Στην επέμβαση που υποβλήθηκε η Μαρία χρησιμοποιήθηκε «μία πρόσφατη τεχνολογία, η ηλεκτρονική βηματοδότηση εγκεφάλου», είχε πει στην «Ε» ο καθηγητής Νευροχειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος της επιτροπής Χρήσης Ηλεκτρικού Ερεθισμού στη Θεραπεία των Παθήσεων του Εγκεφάλου της Παγκόσμιας Νευροχειρουργικής Εταιρείας, Δαμιανός Σακάς. «Με την τοποθέτηση βηματοδοτών σε συγκεκριμένους κόμβους του εγκεφάλου, επιφέραμε μία αλλαγή που ομαλοποίησε την κίνησή της και επέτρεψε ξανά στους μυς να συντονιστούν και να μπορεί να έχει τη σωστή στάση και βάδιση ο ασθενής».
Η Μαρία ζει στο Αγρίνιο με τα τρία αδέρφια και τους γονείς της, αφού είτε κάνει τα ψώνια της ημέρας είτε είναι για καφέ με τους φίλους της θυμάται τα «δύσκολα χρόνια».»
Δυστυχώς όμως, τα δύσκολα επέστρεψαν στη ζωή της Μαρίας και με τη χειρότερη μορφή. Δέκα
χρόνια μετά και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πέρα από τους δικούς της ανθρώπους τι ακριβώς συνέβη, ώστε σήμερα να σημειωθεί το τραγικό  περιστατικό της πτώσης της από το μπαλκόνι της οικίας της.
Η ευχή όλων, η 39χρονη σήμερα Μαρία, να καταφέρει να βγει και από αυτή τη δοκιμασία νικήτρια…
πηγή: agriniopress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου