Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016

Τρέμει τον εφιάλτη του Μαρινόπουλου η αγορά - Στον αέρα 12.000 εργαζόμενοι!
Η εταιρεία που απασχολεί 12.000 υπαλλήλους βρίσκεται στην πιο κρίσιμη φάση της ιστορίας της!
Δύσκολα είναι τα πράγματα για την Μαρινόπουλος και φαίνεται πως πλέον η μόνη λύση είναι η ένταξη της εταιρείας σε καθεστώς εξυγίανσης/προστασίας.
Πλέον, στον «αέρα» βρίσκεται και το deal με τον Σκλαβενίτη, με τους ιθύνοντες να εξετάζουν ένα Plan B για την διάσωση της εταιρείας.  
Τα δεδομένα πάνω στα οποία στηρίχθηκε η αρχική συμφωνία μεταξύ Μαρινόπουλου και Σκλαβενίτη έχουν ανατραπεί από τις πραγματικές εξελίξεις, πριν ακόμη προχωρήσει η διαδικασία έγκρισης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, αναφέρουν απολύτως έγκυρες πληροφορίες του Euro2day.gr.
Για τον λόγο αυτόν, υπογραμμίζουν, διεξάγονται ήδη πυρετώδεις προσπάθειες, προκειμένου να διασφαλιστεί η διάσωση της εταιρίας που απασχολεί περίπου 12.000 εργαζομένους κι έχει ανοίγματα στην αγορά που υπολογίζονται, σύμφωνα με πληροφορίες, (καθώς δεν υπάρχουν τελευταίοι δημοσιευμένοι ισολογισμοί), σε πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ, μέσω και της ένταξής της σε επίσημο καθεστώς εξυγίανσης και προστασίας από τους πιστωτές.
Συγκεκριμένα, προμηθευτές της Μαρινόπουλος σημειώνουν ότι μετά την ανακοίνωση για το deal με τον Σκλαβενίτη και το νέο δάνειο των τραπεζών στην εταιρεία, έλαβαν μία πρώτη δόση των οφειλόμενων ενώ στη συνέχεια έλαβαν μικρότερα ποσά από αυτά που είχαν συμφωνηθεί, με κάποιους μάλιστα να μην λαμβάνουν και τίποτα, γεγονός που τους προκάλεσε ανησυχία για τις περεταίρω εξελίξεις.
Σημειώνεται ότι τα ιδιωτικά συμφωνητικά που υπεγράφησαν με τους πιστωτές προέβλεπαν την καταβολή μιας σημαντικής πρώτης δόσης «έναντι» κι εν συνεχεία τμηματικές καταβολές της προϋπάρχουσας οφειλής, σε συνδυασμό με την παραλαβή νέων προμηθειών επί πιστώσει, ώστε να «σβήσει» σταδιακά το υπόλοιπο.
Πάντως οι καταναλωτές δεν επέστρεψαν στην Μαρινόπουλος και κατά συνέπεια τα καταστήματα δεν αναπτύχθηκαν με τους ρυθμούς που προβλεπόταν, με συνέπεια να τιναχθούν στον αέρα οι σχεδιασμοί, αφού οι αναθεωρημένες προβλέψεις για τον κύκλο εργασιών έχουν κατρακυλήσει σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα, ενώ τα «ανοίγματα» είναι δυσθεώρητα και οι λειτουργικές ζημίες μεγάλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου