Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΠΟΛYTO ΣΟΚ - ΕΠΕΣΕ ΑΕΡΟΠΑΛΑΝΟ ΓΕΜΑΤΟ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ




- Συντριβή αεροπλάνου EgyptAir 

- Στην Κάρπαθο ψάχνουν για τα συντρίμμια

Με κομμένη την ανάσα η παγκόσμια κοινή γνώμη παρακολουθεί τις εξελίξεις στο θρίλερ που εκτυλίσσεται από το πρωί της Πέμπτης (19/05/2016) με το αεροπλάνο της EgyptAir, το στίγμα του οποίου χάθηκε από τα ραντάρ στον αιγυπτιακό εναέριο χώρο.
Nέα στοιχεία έρχονται στο φως για την εξαφάνιση του αεροπλάνου της EgyptAir με 56 επιβάτες και 10μελές πλήρωμα. Την είδηση μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο πηγές του ελληνικού Υπουργείου Άμυνας.

Σύμφωνα με το Reuters, ερευνάται η μαρτυρία ενός καπετάνιου εμπορικού πλοίου, ο οποίος είπε ότι είδε «φλόγες στον ουρανό», 130 ναυτικά μίλια νότια της Καρπάθου.
Το βάρος των ερευνών από τα ελληνικά σωστικά συνεργεία έχει πέσει στην ευρύτερη περιοχή της Καρπάθου. Στο πλαίσιο επιχείρησης έρευνας-διάσωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη στη θαλάσσια περιοχή, 130 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά Καρπάθου, στην οποία αναφέρθηκε απώλεια ίχνους του αεροσκάφους αιγυπτιακών αερογραμμών MS 804 που εκτελούσε την πτήση Παρίσι-Κάιρο, από πλευράς ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, έχουν διατεθεί τα ακόλουθα μέσα.
Στην περιοχή επιχειρούν ήδη ένα αεροσκάφος C-130 και το αεροσκάφος εγκαίρου προειδοποιήσεως EMB-145 H. Επίσης, ένα C-130 βορείως της Κρήτης κινείται προς την περιοχή του συμβάντος. Η Φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς βρίσκεται εν πλω κινούμενη προς τον χώρο του συμβάντος. Έχει μετασταθμεύσει ένα ελικόπτερο (1 Super Puma) και κινείται για μεταστάθμευση ακόμη ένα (1 S-70) στην Κάρπαθο σε ετοιμότητα...
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου