Δευτέρα, 30 Μαΐου 2016

Αποκάλυψη σοκ: Σ' αυτό το παιχνίδι του Euro θα "χτυπήσουν" οι τζιχαντιστές!

Σε επιδρομή των αντιτρομοκρατικών αρχών σε ένα από τα κρησφύγετα του δράστη στο Μόλενμπεεκ των Βρυξελλών, κατασχέθηκε το λάπτοπ του. Από τα δεδομένα που βρέθηκαν προκύπτει ότι στόχος των τζιχαντιστών είναι όχι μόνο να επιτεθούν κατά τη διάρκεια του Euro 2016 αλλά συγκεκριμένα να επιτεθούν σε Βρετανούς και Ρώσους οπαδούς, πριν από το παιχνίδι των δυο ομάδων στη Μασσαλία στις 11 Ιουνίου.
Φωτογραφία αρχείου EPA
Στο λάπτοπτ του Αμπντεσλάμ βρέθηκαν φωτογραφίες και αναφορές στο παλιό λιμάνι της Μασσαλίας. Στο Βελοντρόμ, ένα από τα πιο γνωστά ποδοσφαιρικά γήπεδα της Ευρώπης,το βράδυ της 11ης Ιουνίου θα κάνουν την πρεμιέρα τους στο Euro η Αγγλία και η Ρωσία (σ.σ. δυο από τις χώρες που μετέχουν στον βομβαρδισμό των θέσεων του ISIS). Όπως αναφέρουν βρετανικά ΜΜΕ, οι τζιχαντιστές σχεδίαζαν επιθέσεις με βομβιστές αυτοκτονίας, επιθέσεις με Καλάσνικοφ (όπως έκαναν και στο Παρίσι δηλαδή) αλλά και με drones που θα μεταφέρουν χημικά όπλα!
Επί της ουσίας, μιλάμε για ένα "νέο Παρίσι". Βέλγος αξιωματούχος είπε στη Sun πως τα ευρήματα από τον υπολογιστή του Αμπντεσλάμ δείχνουν πως οι τζιχαντιστές σχεδιάζουν να επιτεθούν σε οπαδούς πριν από το παιχνίδι, όταν χιλιάδες άνθρωποι θα είναι συγκεντρωμένοι στο παλιό λιμάνι της Μασσαλίας.

Φωτογραφία αρχείου EPA
Ο Αμπντεσλάμ είναι φυλακισμένος και υπό διαρκή παρακολούθηση αλλά αυτό δεν σημαίνει πως συνεργοί του δεν κυκλοφορούν ελεύθεροι, προετοιμάζοντας ένα νέο μακελειό. «Οπαδοί της Αγγλίας και της Ρωσίας είναι προφανώς στόχοι, αφού οι χώρες τους βομβαρδίζουν το ISIS» λέει η ίδια πηγή.
Όλα αυτά ενώ ήδη δοθεί εντολή για ύψιστο συναγερμό όσον αφορά σε συναυλίες και αθλητικά γεγονότα. Φόβος υπάρχει και για το ενδεχόμενο επίθεσης σε νυχτερινά κέντρα. Ειδικά οι συγκεντρώσεις σε αυτά είναι στην κορυφή της ατζέντας όσον αφορά στο επίπεδο συναγερμού. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει το Bataclan...
Η αγγλική ομάδα έχει τεθεί υπό την προστασία ένοπλων φρουρών. Ο Neil Basu, αναπληρωτής βοηθός Επιτρόπου της Μητροπολιτικής Αστυνομίας είπε στους Times: «Είναι πολύ δύσκολο να εντοπίσουμε την απειλή, γιατί μπορεί να είναι οποιδήποτε, οποιαδήποτε στιγμή. Αυτοί οι άνθρωποι χαίρονται να στοχεύουν πολίτες με σκοπό να προκαλέσουν τις μεγαλύτερες επιπτώσεις». Συναυλιακοί χώροι, γήπεδα, αεροδρόμια και εμπορικά κέντρα πρέπει να ελέγχονται συνεχώς μετά το μακελειό στο Παρίσι, χωρίς να αποκλείονταιόμως και μέρη όπου συγκεντρώνεται λιγότερος κόσμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου