Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Blue Morning Glory: Το νέο ναρκωτικό που θερίζει και κοστίζει μόλις €1,7 το σακουλάκι




Η Ιπόμαια η Πορφυρή (Ipomoea Purpurea) είναι ένα κοινό και στην χώρα μας αναρριχώμενο φυτό, γνωστό με το όνομα Χωνάκι. Αυτό το φυτό έχει γίνει πρωτοσέλιδο σε εφημερίδες, περιοδικά, αλλά και πρώτο θέμα σε δελτία ειδήσεων στις ΗΠΑ, αφού οι σπόροι του έχουν γεμίσει τα αμερικανικά σχολεία και πανεπιστήμια, όχι επειδή η φοιτητές θέλουν να τους φυτέψουν αλλά να τους... φάνε. Οι συγκεκριμένοι σπόροι περιέχουν μία ουσία, το d-Λυσεργικό οξύ αμιδίων ή πιο απλά LSA η οποία μοιάζει με το γνωστό παραισθησιογόνο LSD.

Η βρώση αυτών των σπόρων προκαλεί στον χρήστη παραισθήσεις, ναυτία και εμετούς.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ τοπικών καναλιών της Βοστόνης, τρεις μαθητές λυκείων της περιοχής χρειάστηκε να νοσηλευτούν από παρενέργειες των σπόρων του φυτού, που στις ΗΠΑ ονομάζεται Blue Morning Glory.
Το νέο ναρκωτικό που κάνει θραύση στους νέους με 1,99 δολάρια το σακουλάκι

Οι αρχές έχουν βρει χιλιάδες σπόρους στα ντουλάπια μαθητών, όμως ο έλεγχος και η αντιμετώπηση του φαινομένου είναι δύσκολη αφού οι συγκεκριμένοι σπόροι πωλούνται ελεύθερα στα φυτώρια προς 1,99 δολάρια το σακουλάκι.

Άλλοι σπόροι που χρησιμοποιούνται από νεαρούς Αμερικανούς ως παραισθησιογόνα είναι αυτοί από ένα είδος γκαζόν και της αργυρείας.

1 σχόλιο: