Σάββατο 14 Μαΐου 2016

ΣΚΛΗΡΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ - Μόλις έγινε ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ τουρκικού μαχητικού ελικοπτέρου




"Ατύχημα ήταν" λένε οι μογγόλοι

ΔΕΙΤΕ φωτό & βίντεο που ακολουθούν



Αλλαγή σελίδας στον εφιάλτη της Τουρκίας. Ο ένοπλος αγώνας των Κούρδων εισέρχεται σε μια νέα φάση. Οι κουρδικές Λαϊκές Δυνάμεις Άμυνας (HPG), ο ένοπλος βραχίονας του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), ανακοίνωσε πριν λίγο ότι οι Κούρδοι αντάρτες κατέρριψαν το τουρκικό μαχητικό.
Άκρως γελοιοποιημένος -απο το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα- ο τουρκικός στρατός, ανακοίνωσε ότι το μαχητικό τους έπεσε από ατύχημα.

Στην ανακοίνωση του HPG αναφέρεται:
«Σήμερα το πρωί 13 Μαΐου γύρω στις 04:30 στην περιοχή Τσίγλι της επαρχίας Τσελέ του νομού Χακάρι, οι δυνάμεις μας πραγματοποίησαν μια διευρυμένη επιχείρηση κατά του αποικιοκρατικού τουρκικού στρατού. Σύμφωνα με πληροφορίες από την περιοχή όπου μαίνονται οι συγκρούσεις, 1 μαχητικό ελικόπτερο τύπου Κόμπρα, καταρρίφθηκε από τις δυνάμεις μας, σκοτώθηκε μεγάλος αριθμός στρατιωτών, ενώ μέρος του οπλισμού των στρατιωτών πέρασε στα χέρια των ενόπλων δυνάμεων μας.Η πληροφορία που μετέδωσε το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο πως το ελικόπτερο έπεσε από ατύχημα, δεν αντανακλά την αλήθεια. Λεπτομέρειες για αυτή την επιχείρηση θα κοινοποιηθούνε αργότερα στην κοινή γνώμη».
Θα σημειώσουμε εδώ, ότι στην περιοχή της Συρίας "κυκλοφορούν" αρκετοί φορητοί αντιαεροπορικοί πύραυλοι, τους οποίους έβαλε στην περιοχή κυρίως η Σαουδική Αραβία, για να αντιμετωπίσει την πολεμική αεροπορία της Συρίας και της Ρωσίας, που δρουν στην περιοχή και βομβαρδίζουν θέσεις ομάδων ισλαμιστών που εξοπλίζονται από τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και την Τουρκία. 

Απο ότι φαίνεται λοιπόν, ορισμένα από αυτά τα αντιαεροπορικά όπλα, έπεσαν στα χέρια των ανταρτών του ΡΚΚ, οπότε θα αλλάξει και σελίδα ο εφιάλτης που ζει η Τουρκία, στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει την ένοπλη δράση των Κούρδων. Το θέμα χρειάζεται μεγάλη παρακολούθηση.

Δείτε καρέ-καρέ στο βίντεο την κατάρριψη του τουρκικού ελικοπτέρου:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου