Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

ΠΑΣXA 2016 - Ο καιρός της Μεγάλης Εβδομάδας από τον Τάσο Αρνιακό!




Άστατος θα είναι ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με εξαίρεση την Μεγάλη Τετάρτη και την Μεγάλη Πέμπτη, οπότε και θα είναι γενικά αίθριος, διευκολύνοντας και τους πρώτους εκδρομείς του Πάσχα στο ταξίδι τους, ενώ και οι θάλασσες θα είναι καλοτάξιδες όλες αυτές τις ημέρες.
Ο καιρός έχει ξεφύγει από τα καλοκαιρινά επίπεδα των προηγούμενων ημερών κι έχει προσαρμοστεί στην ανοιξιάτικη κανονικότητα, είπε μιλώντας στο CNN Greece ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός, κάνοντας την πρόβλεψή του για τον καιρό της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ήδη από την Κυριακή των Βαΐων ο καιρός έχει αρχίσει να χαλάει κι έτσι στην αρχή της Μεγάλης εβδομάδας και συγκεκριμένα σήμερα Μεγάλη Δευτέρα, σύμφωνα με τον κ. Αρνιακό περιμένουμε άστατο καιρό με συννεφιές, κυρίως στις δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές της χώρας και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, όπου θα έχουμε βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Πιο άστατος θα είναι ο καιρός τη Μεγάλη Τρίτη, με τοπικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά, βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ δεν αποκλείεται να χιονίσει λίγο στις κορυφές της Πίνδου. Σποραδικές καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ βελτίωση περιμένουμε από το μεσημέρι και μετά.

Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Μεγάλη Τετάρτη, οπότε και θα είναι γενικά αίθριος και μόνο το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα συννεφιάσει λίγο και υπάρχει πιθανότητα για μεμονωμένες μπόρες στα βουνά της βόρειας χώρας. Οι νοτιάδες που θα πνέουν θα μεταφέρουν αφρικανική σκόνη και ζέστη.

Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και τη Μεγάλη Πέμπτη, με τη θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα τοπικών βροχών στα βόρεια.

Την Μεγάλη Παρασκευή στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές-τις «κλασσικές» βροχές της Μεγάλης Παρασκευής-, αλλά σύμφωνα με τον κ. Αρνιακό η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει το βράδυ με βελτιωμένο καιρό. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι καλός ο καιρός, με λίγες παροδικές νεφώσεις, ενώ θα συνεχιστούν και οι νοτιάδες.

Το Μεγάλο Σάββατο ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με αραιές νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι πυκνότερες, οι νοτιάδες θα εξασθενήσουν, ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα.

Τα πρώτα στοιχεία για τις καιρικές συνθήκες για την Κυριακή του Πάσχα, δεν δείχνουν σημαντική μεταβολή του καιρού, μόνο που αναμένονται μπόρες από το μεσημέρι και μετά στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας.. cnn.gr
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου