Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016

Κήρυξε πτώχευση μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες - Κλειστά από αύριο όλα τα καταστήματά της
Σε πτώχευση οδηγήθηκε τελικά η «Ηλεκτρονική Αθηνών», μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές αλυσίδες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, .  
Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών κήρυξε την εταιρεία σε κατάσταση πτώχευσης με την υπ' αριθμόν 267/13-4-2016 απόφασή του. Από αύριο τα 45 καταστήματα της αλυσίδας θα είναι κλειστά, ενώ οι περίπου 450 εργαζόμενοι της επιχείρησης θα βρεθούν αντιμέτωποι με την ανεργία.  
Σύμφωνα με πληροφορίες οι εργαζόμενοι έχουν πληρωθεί για τις 15 πρώτες μέρες του Απριλίου, το δώρο Πάσχα και την αναλογία του επιδόματος αδείας.  
Η ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει: «Παρά τις διαρκείς προσπάθειες της εταιρείας, η πορεία της οικονομίας, η περαιτέρω αποδυνάμωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών, τα capital controls που –εκτός των άλλων– ενίσχυσαν την καχυποψία των ξένων προμηθευτών προς τις ελληνικές επιχειρήσεις, σε συνδυασμό με την στάση των δανειστριών τραπεζών καθιστούν αδύνατη τη συνέχιση της λειτουργίας της εταιρείας.   Το επιχειρηματικό πλάνο, το οποίο συναποφασίστηκε από τις τράπεζες, τους προμηθευτές και τους μετόχους τον Απρίλιο του 2015 είχε δημιουργήσει βάσιμες προοπτικές για την ανάκαμψη της εταιρείας. Όσα συνέβησαν, από τον Ιούνιο του 2015 και μετά, υπονόμευσαν και στη συνέχεια ακύρωσαν στην πράξη οποιοδήποτε σχεδιασμό.   Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί ασφυκτικό πρόβλημα ρευστότητας, να χάνονται μερίδια αγοράς και να αυξάνονται οι ζημιές. Έτσι, η Ηλεκτρονική, αφού εξάντλησε κάθε δυνατή εναλλακτική λύση, οδηγήθηκε στη σημερινή οδυνηρή απόφαση.   Η σημερινή εξέλιξη αφανίζει τη μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία του κλάδου, τη μόνη που ανταγωνίστηκε ευθέως τις πολυεθνικές, οι οποίες θα είναι και οι μόνες ευνοημένες από αυτή την συγκυρία.   Τα καταστήματα της Ηλεκτρονικής από αύριο, 14-4-2016, θα παραμείνουν κλειστά». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου