Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Yπουργείο Εξωτερικών: Τί αναφέρει για την ύπαρξη Ελλήνων φοιτητών στο μοιραίο τροχαίο με το λεωφορείο, στην Ισπανία




Στο πένθος έχει βυθιστεί η Ισπανία και όχι μόνο, από το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής (20.03.2016) στον αυτοκινητόδρομο AP-7 που συνδέει τη Βαρκελώνη με τη Βαλένθια. Πούλμαν που μετέφερε φοιτητές από 16 χώρες, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, συγκρούστηκε με αυτοκίνητο, ανετράπη και παρέσυρε στο θάνατο τουλάχιστον 13 ανθρώπους. Σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ, όλα τα θύματα είναι φοιτήτριες μεταξύ 22 και 29 ετών. Πληροφορίες αναφέρουν πως πριν τη σύγκρουση, το πούλμαν είχε περάσει στο αντίθετο ρεύμα. Δεν είναι όμως σαφές αν η σύγκρουση οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος ή μηχανική βλάβη. Αρχικά, τα ισπανικά ΜΜΕ είχαν μεταδώσει πως οι νεκροί είναι 14 αλλά στη συνέχεια ο απολογισμός αναθεωρήθηκε. 
Στο μοιραίο πούλμαν, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, επέβαιναν φοιτητές από 19 χώρες: την Ουγγαρία, τη Γερμανία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία, την Ελβετία, την Τσεχία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Βρετανία, την Ιταλία, το Περού, τη Βουλγαρία, την Πολωνία, την Ιρλανδία, την Παλαιστίνη, την Ιαπωνία, Ουκρανία την Ολλανδία, τη Γαλλία και τη Φινλανδία. Μερικοί από αυτούς συμμετείχαν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής σπουδαστών Erasmus, το οποίο υλοποιείται με τη συμμετοχή ευρωπαϊκών πανεπιστημίων, σύμφωνα με τις υπηρεσίες διαχείρισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης στην Καταλονία.
Τροχαίο στην Ισπανία: 13 φοιτητές νεκροί – ΥΠΕΞ: Καμία πληροφορία για Έλληνες ανάμεσα στα θύματα

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ισπανική πρεσβεία στην Αθήνα μετά την πληροφορία για Έλληνες φοιτητές στο πούλμαν. Από την πρεσβεία τόνισαν πως στο γκρουπ των πούλμαν που είχε βρεθεί στο φεστιβάλ της Βαλένθια υπήρχαν Έλληνες φοιτητές αλλάπρος το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες πως αυτοί βρίσκονταν στο πούλμαν που ανατράπηκε στις 06:00 τα ξημερώματα της Κυριακής έξω από την πόλη Ταραγόνα.

Δεν υπάρχουν, επισημάνθηκε, ταυτοποιημένα ονόματα νεκρών ή τραυματιών, δεν υπάρχει τίποτα επίσημο, ούτε και έχει ξεκαθαρίσει ακόμη πόσοι είναι οι τραυματίες. Προς το παρόν, λοιπόν, δεν υπάρχει καμία πληροφορία πως ανάμεσα στα θύματα μπορεί να είναι Έλληνες φοιτητές. "Δεν υπάρχουν Έλληνες ανάμεσα στους νεκρούς, δεν έχουμε λάβει καμία σχετική ενημέρωση απο τις ισπανικές αρχές", αναφέρουν και οι πληροφορίες από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το λεωφορείο πριν ανατραπεί πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, όπου συγκρούστηκε με διερχόμενο αυτοκίνητο. Οι δυο επιβάτες του ΙΧ τραυματίστηκαν. Οκτώ από τους 43 επιβαίνοντες στο λεωφορείο, έχουν τραυματιστεί σοβαρά.
πηγή: Newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου