Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016

ΠΑΝΙΚΟΣ ΤΩPA ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | ΠΕΤΑΧΤΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΕΞΩ !!
- Δείτε τις εικόνες που ακολουθούν.

Στη θάλασσα του Θερμαϊκού κατέληξε τελικά το περιβόητο Φεγγάρι της Θεσσαλονίκης.

Το γλυπτό, το οποίο βρέθηκε χθες να κρέμεται από μία… κλωστή μετά την επίθεση βανδάλων, σήμερα είναι στον πυθμένα της θάλασσας, καθώς, όπως φαίνεται, οι επιτήδειοι ολοκλήρωσαν το καταστροφικό τους έργο. Μάλιστα αρκετοί στη παραλία της Θεσσαλονίκης πετάχτηκαν ενώ καθόντουσαν για να σώσουν κάτι από το έργο αυτό, ενώ έγινε μικρή φασαρία στο σημείο για το βανδαλισμό του έργου, δημόσιου έργου που κόστισε τρελά λεφτά...
Οι βάνδαλοι που επιτέθηκαν στο γλυπτό το βράδυ του περασμένου Σαββάτου και λύγισαν τον κορμό του, αποτελείωσαν το «έργο» τους και αποκόλλησαν ολόκληρο το Φεγγάρι από τη βάση του, ρίχνοντάς το στο νερό. 

Κατά καιρούς διάφοροι είχαν προσπαθήσει να το καταστρέψουν πριονίζοντας τη βάση του ή γράφοντας υβριστικά συνθήματα, σε μια εθνικοπατριωτική φαντασίωση που ήθελε το Φεγγάρι να είναι Ημισέληνος και δη τουρκική.


Το έργο ανήκει στον Θεσσαλονικιό γλύπτη Παύλο Βασιλειάδη. Ο κ. Βασιλειάδης είχε κατασκευάσει ένα παρόμοιο Φεγγάρι το 1997, όταν η Θεσσαλονίκη υπήρξε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. 
Εκείνο είχε τοποθετηθεί περίπου 50 μέτρα μέσα στη θάλασσα στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους και άντεξε σε φουρτούνες, ανέμους και τρικυμίες. Το νέο του γλυπτό δεν άντεξε όμως την τρικυμία εν κρανίω ορισμένων.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Νέα Παραλία της πόλης γίνεται στόχος βανδάλων. Κάθε άλλο. 
Στα άλυτα μυστήρια της παραλίας περιλαμβάνεται μια χαμένη Ομπρέλα του Ζογγολόπουλου, ενώ προ μηνών οι «Τρεις Κύκλοι» του ίδιου καλλιτέχνη -ένα υδροκίνητο γλυπτό που δεν κινήθηκε ποτέ αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία- έγιναν «Δύο», αφότου ένας εξ αυτών βρέθηκε αποκολλημένος στο έδαφος....
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου