Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΩPΑ | ΔΕΙΤΕ τι λένε τα διεθνή ΜΜΕ για την διαδήλωση των αγροτών
Παγκόσμια αίσθηση σε ΗΠΑ και Ευρώπη από τη διαδήλωση των αγροτών

Spiegel: Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε κίνδυνο – New York Times: Οι αγρότες μπήκαν με τα τρακτέρ στην Αθήνα – Από τις ΗΠΑ ως την Αίγυπτο και την Αυστραλία «ταξιδεύουν» οι εικόνες από το κέντρο της Αθήνας 

Η οργή των Ελλήνων αγροτών… κέρδισε στην Αθήνα, γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ σχολιάζοντας τα επεισόδια που ξέσπασαν μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών στην «καρδιά» της πρωτεύουσας. 
Η κατάληψη της Αθήνας από τους αγρότες θα διαρκέσει δύο ημέρες, αναφέρουν δημοσιεύματα επισημαίνοντας ότι, οι αγρότες από την Κρήτη έχουν έρθει με την γκλίτσα στο χέρι για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στη μεταρρύθμιση για το φορολογικό.  
Στο επίκεντρο της προσοχής των διεθνών ΜΜΕ βρίσκονται τα επεισόδια μεταξύ αγροτών και αστυνομικών με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel να επισημαίνει πως η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε κίνδυνο καθώς οι αγροτικές κινητοποιήσεις έχουν γίνει βίαιες.  

«Aγρότη, πολέμα. Σου πίνουνε το αίμα», είναι το σύνθημα των Ελλήνων αγροτών που έχουν ξεχυθεί στην Αθήνα για να διαδηλώσουν ενάντια στη φορολογική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση Τσίπρα, επισημαίνει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel. 

Το δημοσίευμα προσθέτει: «Τρακτέρ μπλοκάρουν τους δρόμους, οι αγρότες κυνηγούν τους αστυνομικούς με την γκλίτσα, οι διαμαρτυρίες ενάντια στις κοινωνικές περικοπές γίνονται βίαιες. Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε κίνδυνο»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου