Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

ΠΑΓΩΣΕ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ | ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ!! ΔΕΙΤΕ...




- Γιατί θρηνήσαμε πάλι νεκρούς στο Αιγαίο;;

- Γιατί & ποιοι τελικά οδήγησαν ελλάδα στα αλυσιδωτά μνημόνια;;

- Γιατί ο Γιούνκερ ήθελε απο καιρό να βάλει τους Τούρκους στο Αιγαίο;;
Το 1947 στην αρκτική Ρώσοι επιστήμονες ανακάλυψαν μια υποθαλάσσια οροσειρά στην Αρκτική, που έφτανε μέχρι την Γροιλανδία και την ονόμασαν Λομονόσοφ. Αυτή η οροσειρά γεωλογικά είναι συνέχεια της Σιβηρίας.

Το 1982 υπογράφτηκε στον ΟΗΕ το διεθνές δίκαιο της θάλασσας που καθορίζει τα θέματα της υφαλοκρηπίδας στα 12 ναυτικά μίλια από της ακτές. Με το διεθνές δίκαιο της θάλασσας δεν έχουν συμφωνήσει και δεν το έχουν υπογράψει δυο χώρες οι ΗΠΑ (λόγω αρκτικής) και η Τουρκία (λόγω Αιγαίου).

Σύμφωνα λοιπόν με το δίκαιο του ΟΗΕ, αν μια χώρα έχει υποθαλάσσια οροσειρά η οποία είναι γεωλογική συνέχεια μιας εξωτερικής γεωλογικής διαμόρφωσης τότε η υφαλοκρηπίδα της επεκτείνεται μέχρι 12 ναυτικά μίλια από το τέλος της υποθαλάσσιας οροσειράς. Επομένως η υφαλοκρηπίδα της Ρωσίας με βάση το δίκαιο φτάνει μέχρι την Γροιλανδία και έτσι όλη η αρκτική της ανήκει.

Στον βόρειο πόλο όμως είναι το 25% των υδρογονανθράκων του πλανήτη και άρα η Ρωσία έχει την δυνατότητα να γίνει η μεγαλύτερη ενεργειακή δύναμη του κόσμου. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν υπέγραψαν το δίκαιο οι ΗΠΑ.
  
Από την άλλη η Τουρκία γνωρίζοντας ότι αν εφαρμοστεί το δίκαιο δεν έχει υφαλοκρηπίδα που να έχει κοιτάσματα, δεν το υπόγραψε και έθεσε θέμα αιτίας πολέμου την εφαρμογή του στο Αιγαίο. Επομένως η Ελλάδα αν τολμήσει να το εφαρμόσει, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι Τούρκοι, θα οδηγηθεί σε ΠΟΛΕΜΟ.

Έτσι η Ελλάδα για να μην υπάρξει ποτέ η δυνατότητα να εφαρμόσει το διεθνές δίκαιο και να εφαρμόσει την χάραξη ΑΟΖ, οδηγήθηκε στο ευρώ με την προοπτική να δεσμευθεί και να χάσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα (με ένα μνημόνιο ας πούμε) άλλα για να γίνει αυτό έπρεπε να χρεοκοπήσει.
Ουσιαστικά όμως οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί μέσω της Ελλάδας δημιουργούν τετελεσμένο για την κατάργηση και την μη εφαρμογή του δικαίου έτσι ώστε και η Ρωσία να χάσει την Αρκτική.

Αυτός είναι ο λόγος που ο Πούτιν πρόσφερε 25 δις δάνειο τότε ώστε να μην πάει η Ελλάδα στο ΔΝΤ και η Κίνα άλλα τόσα, για να μην χάσει την Αρκτική.

Για αυτό τον λόγο χρεοκοπήσαμε και μπήκαμε στο μηχανισμό στήριξης για να μην υπάρξει ποτέ η πιθανότητα δημιουργίας τετελεσμένου στο Αιγαίο για εφαρμογή του διεθνούς δικαίου που θα μπορεί η Ρωσία να το χρησιμοποιήσει στην Χάγη (ως δεδικασμένο) και να κερδίσει την υφαλοκρηπίδα τής Αρκτικής.

Σας παραθέτουμε μερικά στοιχεία ακόμα που θα σας βοηθήσουν να βγάλετε συμπέρασμα:

-Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ΔΕΧΤΗΚΕ ΧΘΕΣ 10/2/2016 ΤΙΣ ΚΟΙΝΕΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΠΡΕΛΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 25ΟΥ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟΥ.

-ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΖΩΝΗ ΤΩΝ 6 ΜΙΛΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΥΦΑΛΟΚΡΙΠΙΔΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΑΥΤΟ.

-ΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ;

-ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟ,

-ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ (1922) ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΟΝΤΡΕ (1936) ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΝΑΥΣΙΠΛΟΪΑΣ ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ.
-ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΩΣ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΕΝΑ.

-ΟΜΩΣ ΑΝ ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΟΜΠΡΕΛΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΟΜΠΡΕΛΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΝΑΝ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΗΣ.

-ΟΜΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΕΘΝΗ ΥΔΑΤΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΑΦΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΟΥΡΚΟΜΑΝΟΥΣ (ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΠΡΕΛΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΟΥ) ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΦΟΥ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΘΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΕΔΩ.

Ο ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ:

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΠΙΟ ΠΑΝΩ, ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΟΤΙ Η ΡΩΣΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΘΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ, ΟΥΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΚΤΙΚΗ.

Ερωτηματικά προκαλούν οι επίσημες δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Αμύνης, Πάνου Καμμένου, ο οποίος δήλωσε οι αξιωματικοί “έπεσαν μαχόμενοι για την ασφάλεια όλων μας”.

Ο κ. Καμμένος, αντί να διευκρινίζει τα αίτια του δυστυχήματος, προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις με τις δηλώσεις του αυτές, καθώς πυροδότησε αμέσως συζητήσεις, οι οποίες κάνουν λόγο για κατάρριψη του ελικοπτέρου.

Βέβαια όλες οι πληροφορίες περί κατάρριψης είναι ανεπιβεβαίωτες και μπορεί απλά να πρόκειται για φημολογία που πυροδοτήθηκε από τις δηλώσεις αυτές. Τοtakaluteraedo.gr δεν τις ασπάζεται, αλλά τις μεταδίδει για να έχετε ολοκληρομένη εικόνα του ρεπορτάζ που κάναμε πιο πάνω.

Αναλυτικά η δηλώσεις του σχετικά με το ζήτημα:
“Σήμερα είναι μια μέρα θρήνου για τον ελληνικό λαό, για το έθνος, για τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας. Έλληνες αξιωματικοί, σε καιρό ειρήνης, μπήκαν στο πάνθεον των ηρώων. Εκτελώντας την υπηρεσία τους, εκτελώντας το καθήκον τους, εκτελώντας τον όρκο που έδωσαν όταν κατετάγησαν στις ένοπλες δυνάμεις. Έπεσαν μαχόμενοι για την ασφάλεια όλων μας. Είμαστε όλοι συντετριμμένοι”...

ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΟΜΩΣ:






2 σχόλια: