Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Abdeslam Salah: Αυτός είναι ο νούμερο ένα καταζητούμενος αυτή την στιγμή στον πλανήτη: Παραμένει ελεύθερος και απειλεί να ανατινάξει το Παρίσι!




Καταιγιστικές οι εξελίξεις για την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι με τους129 νεκρούς και τους 352 τραυματίες. Το απόγευμα της Κυριακής η γαλλική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία και τη φωτογραφία ενός άνδρα που γεννήθηκε στο Βέλγιο και φέρεται να είναι ο όγδοος δράστης του πολύνεκρου μακελειού της Παρασκευής.
Πρόκειται για τον Abdeslam Salah, που γεννήθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου του 1989 στις Βρυξέλλες. Εις βάρος του εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης αφού το ανθρωποκυνηγητό που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη επεκτείνεται απ’ άκρη σ’ άκρη της Ευρώπης.


Η είδηση πως ένας από τους δράστες των πολύνεκρων επιθέσεων στο Stade de France, το θέατρο Bataclan και εστιατόρια και καφέ στο 10ο και το 11ο διαμέρισμα του Παρισιού έγινε γνωστή το μεσημέρι της Κυριακής, λίγη ώρα αφού εντοπίστηκε το μαύρο Seat Leon που αναζητούσε η αστυνομία. Το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στο προάστιο Μοντέιγ του Παρισιού και μέσα είχε τρία Καλάσνικοφ, παρόμοια με αυτά που είχαν και οι δράστες. Έξι από τους δράστες των επιθέσεων πυροδότησαν τα γιλέκα με εκρηκτικά που φορούσαν, ένας σκοτώθηκε από την αστυνομία, ενώ ένας διαφεύγει. Σύμφωνα με το Ισλαμικό Κράτος που ανέλαβε την ευθύνη του μακελειού, οι δράστες ήταν οκτώ.
Ο Abdeslam Salah χαρακτηρίστηκε επικίνδυνος και σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες που μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ όπως ο Guardian είναι αδερφός ενός από τους νεκρούς καμικάζι τζιχαντιστές. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, που επικαλείται κορυφαίους Ευρωπαίους αξιωματούχους, ο Abdeslam Salah, ο αδερφός του Ibrahim και ο Bilal Hadfi, και οι τρείς Γάλλοι υπήκοοι, ήταν μεταξύ των δραστών των πολύνεκρων επιθέσεων. Και οι τρεις ζούσαν στο Βέλγιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου