Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ: Καθαρίστριες πέταξαν... "εκατομμύρια" στα σκουπίδια!




Κουβάδες, σφουγγαρίστρες και σκούπες επιστράτευσαν οι καθαρίστριες σε ένα μουσείο της πόλης Μπολτζάνο στην Ιταλία μόλις αντίκρυσαν πεταμένα στο πάτωμα άδεια μπουκάλια σαμπάνιας και κρασιού, κομφετί και σερπαντίνες.
Ωστόσο, αυτό που δεν σκέφτηκαν πριν πιάσουν δουλειά ήταν ότι τα μπουκάλια δεν ήταν απομεινάρια ενός ξέφρενου πάρτι, αλλά... έργο μοντέρνας τέχνης.
Το έργο των καλλιτεχνών Goldschmied & Chiari με τίτλο «Πού θα πάμε να χορέψουμε απόψε;» που είχε εκτεθεί στο «Museion di Bolzano» είχε άδοξη τύχη καθώς κατέληξε στον κάδο της ανακύκλωσης.
Η διευθύντρια του μουσείου, Λετίτζια Ραγκάλια, σε δηλώσεις της επιχείρησε να δικαιολογήσει τις υπεύθυνες για την καθαριότητα λέγοντας: «Την Παρασκευή το βράδυ είχαμε μία εκδήλωση και είχαμε πει στο προσωπικό να καθαρίσει το φουαγιέ και να αφήσουν το υπόλοιπο. Προφανώς νόμιζαν πως εκείνο ήταν το φουαγιέ. Η καταστροφή σημειώθηκε, αλλά ευτυχώς θα μπορέσουμε να το διορθώσουμε καθώς το έργο δεν πετάχτηκε στα σκουπίδια. Θα ανοίξουμε τους σάκους απορριμμάτων -οι κυρίες χώρισαν το γυαλί, από το χαρτί- και θα επανατοποθετήσουμε το έργο όπου ήταν με τη βοήθεια των φωτογραφιών».
Βέβαια, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργείο καθαρισμού συγχύζει το έργο τέχνης με σκουπίδια, καθώς η μπανιέρα του Γιόζεφ Μπόις καθαρίστηκε με μανία, ενώ η πόρτα του Μαρσέλ Ντυσάν βάφτηκε από την αρχή κατά την έκθεσή της στην Biennale της Βενετίας.
πηγή: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου