Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Αδιανόητη ΒΟΜΒΑ: Δίωξη κατά Άνθιμου για κουκούλωμα βιασμού ανηλίκου!




Πρόκειται για υπόθεση του 2012, που αρχικά φέρεται ότι έγινε προσπάθεια να αποκρυφτεί, αλλά πρόσφατα η Εισαγγελία Εφετών παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης.
Οι αποκαλύψεις για κατ' εξακολούθηση βιασμό ενός 7χρονου στο «Παπάφειο» ορφανοτροφείο είναι συγκλονιστικές.
Το παιδί φέρεται να είχε καταγγείλει τον βιασμό του από μεγαλύτερο τρόφιμο του ιδρύματος το 2012, αλλά η κακοποίηση θα έμενε στην αφάνεια αν δεν βιαζόταν άλλες δύο φορές και δεν κατέληγε στο νοσοκομείο.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η διεύθυνση του «Παπαφείου» αρχικά αντιμετώπισε το περιστατικό σαν να μη συνέβη ποτέ και, παρότι η κοινωνική λειτουργός του ιδρύματος είχε ενημερώσει τη διοίκηση, χρειάστηκε να περάσουν αρκετές ημέρες ώσπου να ενημερωθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας.
Η υπόθεση αυτή βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης, όμως από τις εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές διαπιστώθηκε ότι η υπόθεση των βιασμών είχε ξεκινήσει μήνες νωρίτερα κι έτσι παραγγέλθηκε ξεχωριστή έρευνα για τις ευθύνες των διοικούντων το ίδρυμα.
Σε αυτό το πλαίσιο, έδωσαν ανωμοτί καταθέσεις ο διευθυντής του ιδρύματος που είναι ιερέας, μέλη του διοικητικού συμβουλίου, αλλά και ο μητροπολίτης Ανθιμος ως πρόεδρος του «Παπαφείου».
Οπως τονίζεται στο δημοσίευμα της «Μακεδονίας», ο εισαγγελέας Πρωτοδικών που χειρίστηκε τη δικογραφία πρότεινε να τεθεί στο αρχείο, ωστόσο η αρχειοθέτησή της δεν εγκρίθηκε από την εισαγγελία Εφετών, που τη γύρισε πίσω με την εντολή να ασκηθεί ποινική δίωξη εις βάρος του διευθυντή του ιδρύματος και όλων των μελών του διοικητικού συμβουλίου για παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη εγκληματία.
Πηγή: efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου