Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Τώρα ΒΟΜΒΑ μεγατόνων | Έρχεται επιδότηση ΑΝΑΣΑ έως και 100% από τον ΕΣΠΑ !!




Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει πλέον το νέο ΕΣΠΑ (2014-2020)

Τέσσερις μεγάλες δράσεις για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας έχει στα «σκαριά» και σκοπεύει να ανακοινώσει το αμέσως επόμενο διάστημα το υπουργείο Ανάπτυξης.

Τουρισμός, αγροδιατροφή και βιομηχανία τροφίμων, logistics, ενέργεια, υγεία, τεχνολογία και κατασκευές είναι μερικοί μόλις από τους κλάδους που τυγχάνουν χρηματοδότησης από τις δράσεις που παρουσιάζει σήμερα η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

Θα ωφεληθούν 5000 επιχειρήσεις και 2800 πτυχιούχοι ΑΕΙ και ΤΕΙ
Βάσει υπολογισμών, από τα 350 εκατ. ευρώ που θα δοθούν μέσω αυτών θα ωφεληθούν περισσότερες από 5.000 νέες και υφιστάμενες επιχειρήσεις, καθώς επίσης 2.800 πτυχιούχοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Μέσα στον Νοέμβριο θα βγουν οι προκηρύξεις

Πρόκειται ουσιαστικά για τις πρώτες προδημοσιεύσεις των προκηρύξεων των κοινοτικών προγραμμάτων. Θα ακολουθήσει η διαγωνιστική διαδικασία επιλογής του ενδιάμεσου φορέα που θα αναλάβει να τρέξει την εκάστοτε δράση και μέσα στον Νοέμβριο θα βγουν οι προκηρύξεις, οπότε και θα έχουν την ευκαιρία οι ενδιαφερόμενοι-δικαιούχοι να υποβάλουν τις προτάσεις τους.

Θα δοθούν επιδοτήσεις μέχρι και 100% !!!

«Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» και «Νεοφυής επιχειρηματικότητα» είναι οι δύο από τις τέσσερις δράσεις που παρέχουν επιδότηση 100% στους δικαιούχους τους. Ενδεικτικά αναφέρεται πως για την πρώτη περίπτωση, όπου επιχορηγούνται επενδυτικά έργα έως και 50.000 ευρώ, ο ενδιαφερόμενος με σχέδιο συνολικού προϋπολογισμού 100.000 ευρώ, θα λάβει από τη δράση 50.000 ευρώ, το ίδιο ποσό βέβαια αντιστοιχεί και σε κάποιον με σχέδιο συνολικού ύψους 50.000 ευρώ. Η δεύτερη δράση αφορά σε επαγγελματικές δραστηριότητες, όπως γιατρός, δικηγόρος, ψυχολόγος, αρχιτέκτονας, συγγραφέας, ηθοποιός, μουσικός κτλ. Εκεί το ποσό ενίσχυσης κυμαίνεται από 5000 ευρώ έως 25.000 ευρώ.

Στις υπόλοιπες δύο δράσεις, το ποσό της ενίσχυσης διαμορφώνεται στο 50% του συνολικού προϋπολογισμού επένδυσης. Στην «Ενίσχυση τουριστικών επιχειρήσεων για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών» επιχορηγούνται έργα με προϋπολογισμό από 30.000 ευρώ έως και 300.000 ευρώ. Αντίστοιχα στην «Αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων  με την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές» το εύρος για το συνολικό ύψος της επένδυσης διαμορφώνεται στις 20.000-300.000 ευρώ...
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου