Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΙΝΑΙ ΟPΙΣΤΙΚΟ | Κλείνει ΜΕΓΑΛΗ εταιρία Σούπερ Μάρκετ!! Στο δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενοι
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την απόφαση της εταιρίας να κλείσει 17 καταστήματα, γεγονός που ενδέχεται να οδηγήσει σε απολύσεις, όπως φοβούνται οι εργαζόμενοι. Μετά την ομοσπονδία ιδιωτικών υπαλλήλων Ελλάδας – ΟΙΥΕ, στο θέμα αναφέρθηκαν το εργατικό κέντρο Αθήνας – ΕΚΑ και το ΠΑΜΕ.

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας με ανακοίνωσή του «καταγγέλλει την εγκληματική πολιτική της πολυεθνικής αλυσίδας Carrefour – Μαρινόπουλος, μετά την απόφασή της να προχωρήσει στην αναστολή λειτουργίας 17 καταστημάτων σε όλη την χώρα. Αυτό θα σημάνει το πέρασμα, περισσοτέρων από 200 υπαλλήλους, στην ανεργία. Εν καιρώ κρίσης, μια εταιρεία που διαφημίζεται ως «100% ελληνική» οφείλει να προστατέψει το προσωπικό της, που μάλιστα εργάζεται σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα.

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας απαιτεί εδώ και τώρα την προστασία των εργαζομένων, και την παύση των σχεδίων της Carrefour – Μαρινόπουλος. Σε διαφορετική περίπτωση η διοίκηση της εταιρείας θα βρει τα συνδικάτα απέναντί της και δεσμευόμαστε ότι θα βρεθούμε στο πλευρό των εργαζομένων με κάθε νόμιμο τρόπο».

Από την πλευρά του το ΠΑΜΕ τονίζει μεταξύ άλλων: «Η ηττοπάθεια, η μοιρολατρία, η λογική του «τίποτα δεν γίνεται, τίποτα δεν αλλάζει» είναι η θεωρία των εργοδοτών για να την πιστεύουν οι εργαζόμενοι και να μην παλεύουν για το δίκιο τους.

Είναι ραγιαδισμός και εμείς δεν το αποδεχόμαστε. Εμείς εμπνεόμαστε από το δικό μας σύνθημα που γεννήθηκε μέσα στους δικούς μας αγώνες των τελευταίων χρόνων: «χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά»

Να ακυρωθούν τώρα όλες οι απολύσεις, κανένας εργαζόμενος να μην χάσει την δουλειά του. Όλοι οι εργαζόμενοι να απορροφηθούν σε άλλα καταστήματα με τα δικαιώματα που είχαν. Να επιστραφούν πίσω όσα χρήματα αφαίρεσε η εργοδοσία από το κόψιμο των επιδομάτων και τις μειώσεις μισθών.

Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλες τις Κυριακές του χρόνου, για όλα τα καταστήματα με νόμο από την κυβέρνηση. 8ωρο 5ημερο 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας με αυξήσεις που να καλύπτουν την απώλεια από την προηγουμένη μείωση στους μισθούς και τα ημερομίσθια»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου