Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΟΚ - ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΠΟΥΤΙΝ | ΤΩPΑ Ρωσικά μαχητικά βομβαρδίζουν στόχους στην...





Ρωσικά μαχητικά και UAV ξεκίνησαν επιχειρήσεις εναντίον του ISIS στη Συρία.

Φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο Twitter απεικονίζουν μαχητικά Sukhoi Su-27 Flanker, MiG-29 Fulcrum, Su-34 Fullback αλλά και μη επανδρωμένα αεροχήματα Pchela-1T να επιχειρούν στον εναέριο χώρο της Συρίας.


Εφόσον οι φωτογραφίες αυτές είναι αυθεντικές (και επιβεβαιωθεί ότι έχουν ληφθεί πρόσφατα), θα αποτελούν την πρώτη έμπρακτη απόδειξη ότι η ρωσική Αεροπορία εμπλέκεται πλέον ενεργά σε επιχειρήσεις εναντίον των ισλαμιστών του ISIS.
Μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχει αφιχθεί στη Συρία τμήμα εκστρατευτικής δύναμης αποτελούμενo από ρωσικά μαχητικά κρούσης, τα οποία επιχειρούν από αεροπορική βάση πλησίον της πρωτεύουσας Δαμασκού, ελεγχόμενη από τις δυνάμεις του Άσσαντ.

Επιπλέον σύμφωνα με δημοσίευμα του έγκριτου ιστότοπου «The Aviationist» αναφέρεται ότι παρατηρητές εντόπισαν σε ιστοσελίδα απεικόνισης διεθνούς εναέριας κυκλοφορίας, πτήσεις ρωσικών μεταγωγικών αεροσκαφών Il-76, τα οποία ήταν δυνατόν να αναγνωριστούν καθώς είχαν σε λειτουργία το σύστημα ταυτοποίησης IFF (Mode-S transponder).

Τα ρωσικά μεταγωγικά με τον κωδικό κλήσης “Manny 6”, προφανώς υποστηρίζουν την ανάπτυξη της ρωσικής εκστρατευτικής δύναμης στη Συρία και τα μαχητικά κρούσης που έχουν ήδη μετασταθμεύσει στη Δαμασκό. (αυτό είναι γεγονός).


Σύμφωνα με εκτιμήσεις ο κορμός των μαχητικών κρούσης αποτελείται από τα διθέσια Su-34 Fullback με τα μαχητικά MiG-29 και Su-27 να εξασφαλίζουν αεροπορική υπεροχή και συνοδεία των Fullback.

Όσον αφορά τα μη επανδρωμένα UAV τύπου Pchela 1T, φαίνεται ότι εξασφαλίζουν εικόνα τακτικής κατάστασης πεδίου μάχης, αναγνώριση και εκτίμηση αποτελεσμάτων κρούσης (BDA) αλλά σε μικρές αποστάσεις της τάξεως των 60 km από τη βάση εξόρμησης.

Η παρουσία τους κρίνεται ζωτικής σημασίας καθόσον εξασφαλίζουν εικόνα σε πραγματικό χρόνο για απεικόνιση διάταξης πεδίου μάχης και στοχοποίησης με πηγές να αναφέρουν ότι ήδη τροφοδοτούν με πληροφορίες τον κυβερνητικό συριακό Στρατό που μάχεται τους ισλαμιστές.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΟΚ - Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ;;

Το άσχημο είναι πως δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα, εάν και κατά πόσο τα ρωσικά μαχητικά δρουν σε συντονισμό με μαχητικά των ΗΠΑ και των συμμάχων τους σε επιχειρήσεις βομβαρδισμού στόχων του ISIS.

Ενδεχόμενη δράση της ρωσικής αεροπορίας σε ανεξάρτητο πλαίσιο από το συνασπισμό χωρών υπό την ηγεσία των ΗΠΑ που διεξάγουν εδώ και αρκετούς μήνες εντατικές αεροπορικές επιχειρήσεις στον συριακό εναέριο χώρο, ενδέχεται να προκαλέσει επικίνδυνες καταστάσεις, γεγονός που φυσικά δεν θα επιθυμούσε καμία πλευρά.

Εξάλλου το είχε δηλώση ρητά και κοφτά ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν, πως δεν θα αφήνε στην τύχη και στα χέρια των τουρκο-αμερικανών , τον προστατευόμενό του Σύριο πρόεδρο Ασάντ...
Πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου