Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Σπάραξε στην αγκαλιά του Μάκη η Ελένη: Ο θάνατος που τσάκισε την Μενεγάκη. Το μεγάλο μυστικό που έκρυβε πριν τη βάφτιση!




Συγκονίστηκε! Με κόπο προσπαθούσε να κρατήσει τα δάκρυά της, αλλά στο τέλος δεν άντεξε. Την έπιασαν λυγμοί. Η απώλεια την τσάκισε. Αυτό ήταν και το μεγάλο μυστικό που κρατούσε πριν από τη βάφτιση της μικρής της κόρης, Μαρίνας, ανήμερα του Αγίου Φανουρίου, στις 27 Αυγούστου, στη Μονή Παναχράντου της Άνδρου. Τότε που όλοι περίμεναν ότι η Ελένη Μενεγάκη θα έμενε πιστή στην... παράδοσή της, όμως έπεσαν έξω. Ήθελε να αποδώσει... φόρο τιμής στη γυναίκα που η ιστορία της τη σημάδεψε βαθιά.
Όταν η παρουσιάστρια αποκάλυψε μέσω του twitter λεπτομέρειες από τη μυστική βάφτιση της κόρης της, είχε πει πως το όνομα “Μαρίνα” επιλέχθηκε από τα τρία της μεγαλύτερα παιδιά που ήταν και οι νονοί της μικρής. Αυτή ήταν η... μισή αλήθεια. Η άλλη μισή ήταν ότι πίσω από την απόφαση κρύβεται ένας έρωτας τόσο δυνατός που τη συγκλόνισε και αποτελεί παράδειγμα για τα υπόλοιπα ζευγάρια. “Μακάρι κι εγώ με τον Μάκη να μείνουμε έτσι για πάντα”, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Μέχρι στιγμής τα ονόματα που είχε επιλέξει η Ελένη για τα παιδιά της είχαν “άλφα” και “λάμδα”, δυο γράμματα που τα θεωρεί καλότυχα. Τώρα, απέδειξε όμως ότι μετά τη γνωριμία της με τον Μάκη Παντζόπουλο έχει μπει σε νέα μονοπάτια αφήνοντας πίσω την παλιά της κοσμοθεωρία. Το μόνο θέλει είναι να τον βλέπει ευτυχισμένο, γι αυτό και στη Μονή Παναχράντου στην Άνδρο, όπου και αρραβωνιάστηκε με τον καλό της, κάνοντας τάμα να γίνει μητέρα, ονόμασε την κόρη τους Μαρίνα.  Ακριβώς όπως λεγόταν και η γιαγιά του Μάκη Παντζόπουλου που έφυγε από τη ζωή πριν λίγα χρόνια και ο θάνατος της του είχε στοιχίσει όσο τίποτα.

Η Μαρίνα Μαντζίκα ήταν το σήριγμα για τις κόρες της και ο άνθρωπος που λάτρευαν και είχαν ως πρότυπο όλοι στην οικογένεια. Ήταν η μεγάλη αδυναμία του Μάκη κι εκείνος δεν το έκρυψε ποτέ. Ούτε και στην Ελένη. Μπορεί να είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων που δεν του αρέσει η δημοσιότητα και δεν θέλει να χαλάει χατίρι στη γυναίκα της ζωής του, όμως στην περίπτωση του ονόματος της κόρης τους ήταν κάθετος. Κι εξήγησε το γιατί στην παρουσιάστρια η οποία δεν άντεξε και ξέσπασε σε λυγμούς.
Ακούγοντας  το σύντροφό της να αφηγείται την ιστορία αγάπης της γιαγιάς και του παππού του, η Ελένη πλημμύρισε από συγκίνηση. Ποτέ της δεν έκρυψε άλλωστε πως από μικρό κοριτσάκι ονειρευόταν κι εκείνη να ζήσει έναν έρωτα που θα κρατήσει για πάντα. Ακριβώς όπως αυτός της γιαγιάς Μαρίνας και του παππού Ελευθέριου Μαντζίκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου