Τρίτη, 18 Αυγούστου 2015

Συνταγή της ημέρας: Μπισκοτογλυκό με μπανάνες κρέμα και σοκολάτα


Το πιο τέλειομπισκοτογλυκό μεμπανάνες κρέμα καισοκολάτα για μικρούς και μεγάλους.

Διαβάστε τη συνταγή για τομπισκοτογλυκό μεμπανάνες κρέμα καισοκολάτα:
Mερίδες: 9
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Υλικά συνταγής:
  • 1 φακελάκι κρέμα στιγμής
  • 1-1/2 φλ. κρύο γάλα
  • 3 κ.σ. φυστικοβούτυρο
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
  • 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
  • 3-4 μπανάνες ώριμες
  • Για την επικάλυψη:
  • 60 γρ. σοκολάτα 60% λιωμένη
  • 2 φλ. άχνη
  • 2 κ.σ. μαλακό βούτυρο ή μαργαρίνη λίγες σταγόνες υγρή βανίλια
  • 2 κ.σ. γάλα
  • 3 κ.σ. πραλίνα σοκολάτας
  • Εκτέλεση:
    1. Σε μπολ χτυπάμε την κρέμα στιγμής με το κρύο γάλα για 2′ με μίξερ χειρός. Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο.
    2. Αφήνουμε για 5′ να σταθεί η κρέμα στιγμής και προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα σε παχύρρευστη μορφή. Απαλά αναδιπλώνουμε το μίγμα.
    3. Σε τετράγωνο ταψάκι στρώνουμε μια σειρά πτι μπερ να καλυφθεί όλη η βάση του ταψιού. Απλώνουμε σε στρώση τη μικρή κρέμα. Καλύπτουμε με μια στρώση φέτες μπανάνας. Κάνουμε ακόμα μια στρώση με μπισκότα.
    4. Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και τις υπόλοιπες μπανάνες. Τέλος, καλύπτουμε με μια στρώση πτι μπερ και απλώνουμε όλη την επικάλυψησοκολάτας. Παγώνουμε για 4-5 ώρες ή μια νύχτα.
    5.Για την επικάλυψη. Λιώνουμε τη σοκολάτα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί και αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε την άχνη, το βούτυρο, τη βανίλια, το γάλα και την πραλίνα. Τα χτυπάμε με μίξερ ώστε να ομογενοποιηθούν.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου