Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΩPΑ !! Η Ελληνική πρόταση ΠΗΡΕ το «οk» των Θεσμών !!






Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες ότι τα
μέτρα γράφτηκαν λέξη-λέξη σε συνεργασία με εκπροσώπους των δανειστών .

Την ώρα που ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το τελεσίγραφο που έχει δοθεί στη Αθήνα προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους και να αποτραπεί το «μαύρο» σενάριο του Grexit, προβληματισμός επικρατεί στην ελληνική Βουλή – μετά την κατάθεση της ελληνικής πρότασης – για τη διαδικασία με την οποία η Ολομέλεια θα κληθεί να την εγκρίνει, αλλά και για το τελικό περιεχόμενο της πρότασης. 


Το θεσμικό παράδοξο δημιουργείται γιατί η κυβέρνηση επιχειρεί να αποκτήσει μια ισχυρή πολιτική νομιμοποίηση – εξουσιοδότηση με ευρύτατες συναινέσεις από το ελληνικό κοινοβούλιο ώστε να μεταβεί στις Βρυξέλλες για να διαπραγματευθεί.

Παράλληλα, όπως επιβεβαίωσε και ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, αργά το βράδυ της Πέμπτης, οι Θέσμοι έλαβαν την πρόταση με τις μεταρρυθμίσεις από την Αθήνα, αλλά παραμένει άγνωστο αν η πρόταση που κατατλεθηκε στη Βουλή είναι η ίδια πρόταση με αυτή που έλαβαν οι Θεσμοί.

Μάλιστα πληροφορίες από την Αθήνα και τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι οι δανειστές έδωσαν ήδη το πρώτο «ok» μετά την πρώτη ματιά που έριξαν στην πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου