Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2015

Κατάργηση του 23% ΦΠΑ στα φροντιστήρια ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ


Την κατάργηση της αύξησης στο 23% του ΦΠΑ στα φροντιστήρια και στα κέντρα ξένων γλωσσών ζητούν με επίκαιρη ερώτησή τους 23 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην ερώτηση, η οποία κατατέθηκε στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη επιβάρυνση ενδεχομένως να έχει ως συνέπεια τη διακοπή των ενισχυτικών φροντιστηριακών μαθημάτων μεγάλου μέρους των μαθητών, κλείσιμο εκατοντάδων φροντιστηρίων, απολύσεις και περικοπές μισθών χιλιάδων εργαζομένων, αλλά και αύξηση της παραοικονομίας.
Παράλληλα, οι κυβερνητικοί βουλευτές χαρακτηρίζουν «αδιανόητο σε αυτή την άσχημη οικονομική συγκυρία να επιβαρύνονται οι οικογένειες λόγω της συνεπαγόμενης αύξησης των τιμών στα φροντιστήρια και στα κέντρα ξένων γλωσσών».
«Το μέτρο αυτό βάζει επιπλέον ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση» καταγγέλλουν ενώ προσθέτουν ότι «οι απώλειες εσόδων για το κράτος θα είναι σημαντικές και μάλιστα σε μια περίοδο που δεν υπάρχουν περιθώρια για την παραμικρή μείωση».
Ακόμα, υπογραμμίζουν ότι «το μέτρο προσκρούει στο ενωσιακό δίκαιο, καθώς σύμφωνα με την κοινοτική οδηγία 2006/112 της 28ης Νοεμβρίου 2006 σχετικά με το κοινό σύστημα φόρου προστιθέμενης αξίας, απαλλαγής τυγχάνουν οι φορείς που παρέχουν υπηρεσίες εκπαίδευσης».
Οι βουλευτές που κατέθεσαν την επίκαιρη ερώτηση είναι οι:
Ζερδελής Γιάννης
Αυλωνίτου Ελένη
Βαγενά Άννα
Βαρδάκης Σωκράτης
Δελημήτρος Κωνσταντίνος
Δημαράς Γιώργος
Ζάννας Ζήσης
Ήσυχος Κωνσταντίνος
Ιωαννίδης Ηλίας
Καρακώστα Εύη
Καφαντάρη Χαρά
Κριτσωτάκης Μιχάλης
Λαπαβίτσας Κώστας
Μακρή Ραχήλ
Μιχαλάκης Νίκος
Μπαξεβανάκης Δημήτρης
Ουζουνίδου Ευγενία
Πετράκος Θανάσης
Σκούμας Αθανάσιος
Σταθάς Γιάννης
Σταματάκη Ελένη
Σταμπουλή Αφροδίτη
Χαραλαμπίδου Δέσποινα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου